ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Ево када ће бити врхунац таласа, ушли смо у тамно сиву зону

Новости онлине

16. 11. 2020. у 07:39

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Ево када ће бити врхунац таласа, ушли смо у тамно сиву зону

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

ТАМАН када смо се понадали да ћемо ове недеље достићи главни удар трећег таласа, те да би до краја новембра број новозаражених требало да почне прво да стагнира, а онда и да опада, са свих страна стижу нове, знатно песимистичније прогнозе!

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек најавио је да се у наредних седам дана очекује даљи скок броја оболелих од корона вируса, а то потврђује својим математичким прогнозама и проф. Петар Кочовић.

Наиме, иако су првобитна предвиђања говорила да ће пик трећег таласа бити баш ових дана, средином новембра, те да ћемо се задржати у граници 300-500 заражених на 100.000 грађана, нови подаци делују прилично злослутно и шокантно!

Математичке рачунице прогнозирају даљи значајан раст новозаражених барем у наредних десетак дана, те скоро дуплирање до границе од 1.000 заражених на 100.000 људи!

У преводу, то би значило да просечно током 14 дана, према параметрима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ), имамо на дневном нивоу 5.000 заражених, дакле извесно је да би било дана када бисмо пробили и границу од 6.000-7.000 новооболелих за 24 сата!

- Испуцали смо све шансе да се извучемо. Ово је као да чекамо авион на аеродрому, а на екрану стоји да касни, па се појављује ново време слетања... Врх је померен на 9. децембар 2020. - то је Свети Алимпије Столпник... Видећемо - написао је на Фејсбук страни проф. Кочовић.

Србија је јуче са 517 заражених на 100.000 грађана ушла у претпоследњу, тамносиву корона зону у којој су државе које имају од 500 до 1.000 заражених на 100.000 становника, а ако се остваре прогнозе проф. Кочовића и његовог тима, крајем месеца бисмо могли да стигнемо и до црне зоне!

А ако вам није довољно лоших вести, по завршетку трећег таласа, очекује нас и четврти! По садашњим прорачунима, можда већ средином фебруара.

- Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 дрзава. Користимо Гаусову криву (математички модел који се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима - објаснио је раније Кочовић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Zemunac

16.11.2020. 08:35

Zaista mi nije jasam smisao ovih prognoza profesora Kočovića. Toliko se pažnje posvećuje ovim "predviđanjima", a ona su već mesecima dokazana kao neprimenljiva i nepouzdana. Matematika i statistika su za svako poštovanje, ali njihova primena na nečemu što je determinisano brojnim okolnostima koje nisu stabilne i sklone kretanju i promenama u skladu sa logičkim očekivanjima, to je besmisleno. Njegova upornost je zadivljujuća, ali... dosta bre više. Ako on uživa i igra se u dokolici, bar Vi ne morate to da prenosite, pogotovo ne kao nešto što je tačno ili bar izvesno. I Gausu bi se već smučio.