ДОКТОРКА ДАРИЈА О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ: Мере смо ограничили на две недеље, још увек нисмо расправљали о забрани кретања

Novosti online

15. 11. 2020. у 21:43

ДОКТОРКА ДАРИЈА О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ: Мере смо ограничили на две недеље, још увек нисмо расправљали о забрани кретања

Фото: Танјуг

СРПСКА министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за борбу против корона вируса Дарија Кисић Тепавчевић говорила је о најновијим мерама донетим у циљу спречавања вируса корона.

Тепвавчевић је у емисији "Хит твит" рекла да се већ осам месеци говори о важности поштовања мера, јер оне немају алтернативу у борби против корона вируса.

- Ове године морамо да смо обазриви и да се стрпимо. Вратиће нам се нормалан живот, али дотад морамо да будемо јаки и да се суздржимо - рекла је др Кисић, подсећајући на најновије мере које су данас донете, а које ступају на снагу у уторак.

Докторка је рекла да морамо сложно у борбу са вирусом и истиче да ниједна мера не би била потребна када бисмо се придржавали основних превентивних мера.

На питање о ограничењу кретања, др Кисић је рекла да о томе још није било говора.

- Једно по једно и надамо се да ће ова мера да има ефекта. Не можемо у наредним данима да видимо ефекте најновијих мера, већ за десетак дана. Зато смо мере орочили на две недеље, па ћемо даље видети да ли ће нам бити потребно пооштравање - рекла је др Кисић за Пинк.

Она је рекла да је економски моменат битан, али да су здравље и животи људи увек на првом месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)