ЕВО ЗАШТО ЈЕ ПАЦИЈЕНТ НАПАО ДОКТОРА: Шта се све данас дешавало у КЦ Војводина

З. ГРУМИЋ

10. 11. 2020. у 21:00

ЕВО ЗАШТО ЈЕ ПАЦИЈЕНТ НАПАО ДОКТОРА: Шта се све данас дешавало у КЦ Војводина

Фото: Н.Карлић

НОВОСАЂАНИН М. М. (43) ухапшен је због основане сумње да је у Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду, данас пре подне, физички напао и повредио доктора који га је опоменуо да није ставио заштитну маску и упозорио да је строго забрањен улаз у ковид-јединицу КЦВ, у коју се упутио.

Према наводима из новосадске полиције, чији су припадници интервенисали одмах након позива из КЦВ, М. М. је дошао код неког од пацијената у посету и упутио се ка одељењу у којем су посете забрањене. Притом, није имао на лицу заштитну маску, што је супротно прописаним мерама о заштити од вируса корона.

- Доктор Ж. Ж. (41) га је опоменуо и упозорио да су посете забрањене на клиници у коју се упутио. После вербалног сукоба М. М. је доктора ударио руком, наневши му лакше повреде - наводи за "Новости" извор у полицији.

Осумњичени, који се терети за напад на службено лице у обављању службене дужности, ухапшен је и задржан до 48 часова, а након тога биће приведен надлежном тужиоцу. У КЦВ су "Новостима" потврдили да је њихов здравствени радник нападнут али нису желели да дају изјаве док је истрага о том инциденту у току.

Осумњичени за напад на доктора М. М. није запослен у КЦВ али је, према незваничним информацијама, раније стажирао, односно био волонтер у тој здравственој установи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)