ЂЕРЛЕК УПОЗОРАВА ПАЗАРЦЕ: Може се поновити ситуација из јуна и јула

Танјуг

06. 11. 2020. у 11:46

ДРЖАВНИ секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек каже да не разуме понашање својих суграђана у Новом Пазару који су се окупили у великом броју на отварању продавнице компаније "Лидл" у том граду.

ЂЕРЛЕК УПОЗОРАВА ПАЗАРЦЕ: Може се поновити ситуација из јуна и јула

Танјуг

"Поред онога што нам се се десило у јуну и јулу, када је Нови Пазар био највеће зариште у Србији, немам коментар на онакво понашање људи. Управо та неодговорност може да нас кошта и сада", рекао је Ђерлек за ТВ Пинк.

Он је наласио да је тренутна ситуација у Новом Пазару врло озбиљна и уколико се не предузму хитне мере може да се понови ситуација из јуна и јула месеца.

"Повећан је број првих прегледа у амбулантама за 50 одсто. Број позитивних пацијената је у последњих седам дана 100 одсто већи него у последњих 20 дана. Ако би то упоредили са септембром то је шест пута већи број", истакао је он.

Важно је, како каже, да се брзо реагујемо и већ се преузимају кораци. Општа болница је спремна да прими 350 пацијената. Сутра почиње да ради и привремена болница у Новопазарској бањи са 100 места, а у договору са Војском Србије биће отворена и друга привремена болница у Спортској хали која ће моћи да прими 130 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)