НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ НАСТАВЉЕНИ НЕСПОРАЗУМИ: Изабрана нова в.д. деканка, стара управа оспорава избор

Љ.Б.

28. 10. 2020. у 16:48

НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ НАСТАВЉЕНИ НЕСПОРАЗУМИ: Изабрана нова в.д. деканка, стара управа оспорава избор

Фото: Н. Скендерија

САВЕТ Филолошког факултета избарао је за нову в.д. деканку проф. др Јелену Костић Томовић са групе за германистику, али истовремено стара в.д управа на челу са проф. др Анђелком Митровић оспорава тај избор и себе види као једину управу ове високошколске установе.

- За нас је нова в.д. деканка професорка Костић-Томовић, и она треба да уради оно што је у њеном манадту, а то је да спроведе процес избора новог декана. Што се тиче старе управе, проф. Анеђелка Митровић стекла је услове за пензију и још само она верује да управља факултетом - каже за "Новости", проф. др Јован Чудомировић.

Он наглашава да је при крају и процедура усвајања новог Статута, што је услов за расписивање конкурса за новог декана. Овај документ усвојио је Одбор за статутарна питања Универзитета у Београду, сада се очекује да га усвоји Сенат УБ. Након тога Статут треба да ступи на снагу, Филолошки факултет изабере чланице Савета из реда запослених, након чега се расписује конкурс за избор новог декана Филолошког факултета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)