СУЗЕ САМЕ ТЕКУ, ГЛАС ДРХТИ! Огласили се родитељи мале Лане Јовановић - новац сакупљен, авион обезбеђен! (ФОТО)

Новости онлајн

27. 10. 2020. у 12:58

СУЗЕ САМЕ ТЕКУ, ГЛАС ДРХТИ! Огласили се родитељи мале Лане Јовановић - новац сакупљен, авион обезбеђен! (ФОТО)

Фото: Приватна архива

ПОСЛЕ неколико месеци најтеже борбе, беба Лана Јовановић која болује од спиналне мишићне атрофије коначно ће моћи да крене на најважније животно путовање - по лек који се узима једном у животу

Месецима смо се борили, слали СМС поруке, продавали све: од колача до венчаница у замену за њено здравље и њен циљ - да победи ретку и тешку болест, спиналну мишићну атрофију. После неколико тешких, најтежих месеци у животима мале Лане Јовановић и њених родитеља, новац за лек који се узима једном у животу - сакупљен је.

Захваљујући њеним "анђелима чуварима" ова преслатка плавоока девојчица коју смо предуго гледали како се мучи и бори са опаком болести, моћи ће да оде на своје најважније животно путовање - у Сједињене Америчке Државе где ће примити преко потребан лек.

Најдивнија вест дана објављена је на Фејсбук страници За Ланину животну битку.

- Драги наши помоћници, новац је скупљен, авион сређен! Радост је огромна, а захвалност вечна. Хвала вам свима добри људи. Хвала за сваки одвојен динар, хвала за сваки уложен труд. Хвала, јер ви сви, Ланини сте анђели чувари. Срећа је толика, да сузе саме теку. Кожа се јежи, срце лупа, глас дрхти. Шта је то што нас покреће? Каква је то сила кад се ми ујединимо? Људи, огромна је и свима видљива. Нека сви знају шта је наш народ успео. А успели сте оно што је другима скоро немогуће. Нико нема оно што ми имамо. Нико нема срце јуначко, нико нема вољу чврсту, нико нема жељу јаку. Хвала вам свима јунаци. Хвала за вољу, хвала за жељу, хвала за труд - емотиван је статус захвалнице Ланиних родитеља свим хуманим људима који нису одустали у намери да помогну овој предивној беби да испуни свој животни циљ.

Лана је и даље у болници, а њено стање варира из дана у дан. Како се даље наводи у Фејсбук посту, докле год Лана не изађе из болнице и не прими спинразу, неће моћи да крене на пут јер мора да прође месец дана откако прими тај лек, па тек онда золгенсму (лек који кошта невероватна 2 милиона и 100.000 динара).

- Нажалост, ова упала плућа, губљење акта за гутање и бактерија све су искомпликовали. Надајмо се да цће Лана ово успети да изгура, да се избори - поручују њени родитељи.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)