ВЕЖБА САЈ И ФАНЦУСКОГ РАИД: Отмичари немају шансе

Танјуг

22. 10. 2020. у 17:18

ВЕЖБА САЈ И ФАНЦУСКОГ РАИД: Отмичари немају шансе

Фото: МУП Србије

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић и амбасадор Републике Француске Жан Луј Фалкони присуствовали су данас заједничкој антитерористичкој вежби припадника Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Специјалне јединице француске полиције РАИД.

„Задовољство ми је што сам присуствовао вежби и уверио се у способност припадника ове две специјалне јединице, који су показали спремност и обученост да се суоче са највећом пошасти у свету, тероризмом“, поручио је Ребић.

Захваливши се колегама из криминалистичке полиције Републике Француске на изузетној сарадњи у размени информација на нивоу борбе против тероризма, Ребић је истакао да су за успешне резултате у овој области пре свега важне оперативне информације и оперативни рад на терену, како би се избегле нежељене ситуације.

Фото: МУП Србије

„Министарство унутрашњих послова значајне ресурсе улаже у борбу против тероризма и сматрам да је наша Специјална антитерористичка јединица једна од најбољих у овом делу Европе“, истакао је директор полиције и додао да је сарадња са елитним једницама као што је РАИД од великог значаја.

Амбасадор Републике Француске у Србији Жан Луј Фалкони, оценио је да и ова показна вежба сведочи посвећености француско-српске сарадње у области унутрашње безбедности.

Фото: МУП Србије

„Антитерористичка вежба коју су припадници РАИД-а и САЈ-а обрадили ове године трагично је својствена Француској, имајући у виду да се ради о блиској борби и неутрализацији терориста у различитим опасним ситуацијама, пре свега у затвореном простору. Овакве размене искустава су изузетно важне за чланове обе јединце јер кроз упоређивање различитих техника и размену искустава унапређују свој рад“, рекао је амбасадор Француске.

Фалкони је нагласио да ће се сарадња између ове две братске јединице наставити и у будућности.

Фото: МУП Србије

Командант САЈ-а Спасоје Вулевић истакао је да је данашња вежба са РАИД-ом осма по реду.

„У сарадњи са РАИД-ом упознали смо се са стандардним оперативним процедурама које користи ова јединица и спровели заједничку обуку. Нажалост, тероризам је светска претња и оно са чим се суочила француска полиција и француски народ у задњих неколико година и искуство РАИД-а у тим трагичним и критичним ситуацијама, које су нама пренели, веома нам је значајно“, закључио је Вулевић.

У показној вежби припадници САЈ-а приказали су акцију у решавању талачке ситуације, применом тактичке блиске борбе у затвореном простору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)