ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Узнемирујући пораст броја заражених, данас одлука о новим мерама

Танјуг

22. 10. 2020. у 09:27

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Узнемирујући пораст броја заражених, данас одлука о новим мерама

Фото: Танјуг

У ПАЛАТИ Србија нешто после 9 часова почела је седница Кризног штаба на којој ће бити утврђене даље мере у борби са корона вирусом.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је синоћ да је број новозаражених у земљи узнемирујући и да је данашњи састанак Кризног штаба непходан како би се утврдиле даље мере, наводећи да је извесно уводење обавезних ПЦР тестова за све који улазе у Србију.

Имунолог, такође члан Кризног штаба, Срђа Јанковић, јуче је рекао за Танјуг да се прати епидемиолошка ситуација у земљи и да ће се у складу са тим даље реаговати, али да се мере попут ограничења кретања сада не разматрају.

Јанковић је рекао да је једна од могућности да се уведе обавезан ПЦР тест за улазак у Србију, али и истакао да ће се више о томе знати након данашњег састанка Кризног штаба.

Према подацима који су објављени јуче у 15 сати, у Србији је за 24 сата потврђено нових 512 случајева корона вируса, што је највише новооболелих у једном дану од почетка пандемије.

У истом периоду преминула је једна особа од последица вируса, од почетка пандемије укупно 781.

На болничком лечењу налази се 490 особа, од којих је на респираторима 27 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ana

22.10.2020. 10:14

Moj poznanik se u subotu ženi i pravi proslavu za 30-40 ljudi, tih desetak, koliko čujem, "će se nekako provući". Čovek navalio da slavi, po svaku cenu, ne haje za 500 zaraženih dnevno. Može da ga spreči jedino policijski čas. Tako da su ove mere i zasedanja besmisleni...