НОВА НОРА ЗА ПОНОС: Учинак опремања јединица копнене војске модерним оруђем

Р. Др.

20. 10. 2020. у 11:50

НОВА НОРА ЗА ПОНОС: Учинак опремања јединица копнене војске модерним оруђем

Фото Танјуг

КОПНЕНА војска опремљена је новим средствима и наоружањем. После дугог низа година набављена су нова артиљеријска оруђа, нове униформе и чизме, а побољшава се и материјални положај свих припадника.

Ово је током обиласка припадника Треће бригаде Копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде у касарни "Мија Станимировић" у Нишу, поручио министар одбране Александар Вулин. Он је присуствовао приказу дела наоружања и опреме две бригаде Војске Србије.

- Копнена војска је наш најмасовнији вид оружаних снага, у којој служе вредни, посвећени људи, којима је отаџбина изнад свега - навео је Вулин. - Где год је било тешко, кад год, Копнена војска је ту. Њени припадници су у копненој зони безбедности, где 24 часа дежурају и воде рачуна да наша безбедност и животи не буду угрожени.

Приликом посете, приказано је извиђачко одељење опремљено по моделу М-21, рад беспилотног ваздухоплова малог домета - дрона, као и извиђачки мултисензорски комплет КИМ-1. Представљен је и понос српских артиљераца - самоходна топ-хаубица "нора" Б-52 М15, модернизовано борбено оклопно возило БОВ, универзална преносна станица УПАОС, покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС, метео-станица и логистичко возило.

Припадници Копнене војске, како је речно, преузели су на себе највећи терет током епидемије, обезбеђивали све домове за социјално старање, болнице и извршавали све друге задатке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)