ЦИНКАРЕЊЕ СУГРАЂАНА КАО ИНСТИТУЦИЈА: 140 пријава о непоштовању мера, пријављују и недужне!

Танјуг

10. 10. 2020. у 12:15

ЦИНКАРЕЊЕ СУГРАЂАНА КАО ИНСТИТУЦИЈА: 140 пријава о непоштовању мера, пријављују и недужне!

Фото: ЕПА

ДРЖАВНИ секретар Министарства здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је то министарство преко вајбер апликације у претходна два дана примило укупно 140 пријава о непоштовању мера уведених против ширења епидемије корона вируса, од којих је 40 било неосновано.

Ђерлек је подсетио да је апликација инсталирана пре два дана, 8. октобра 2020. године.

- Од укупног броја основаних 80 пријава се односи на град Београд, 10 пријава се односи на АП Војводину и 10 на остали део Србије, а по пријавама поступају надлежни санитарни инспектори - рекао је Ђерлек.

Он је истакао да је јуче извршено 12 инспекцијских надзора угоститељских објеката и да су донета два решења о забрани коришћења простора због кршења антиепидемијских мера.

Реч је, навео је Ђерлек, о угоститељском објекту "Сплав Порт" на Ушћу који послује у саставу Тим 123 и о објекту "На води кафана" такође на Ушћу који послује у саставу "Јуст на води".

Додао је да је за вечерас поново у плану заједничка акција са МУП-ом у којој ће на објектима који се не придржавају решења бити залепљене налепнице о забрани употребе.

- Желимо да се озбиљно укључимо у контролу спровођења мера - рекао је Ђерлек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nikola

10.10.2020. 12:40

Konačno se neko setio da bez saradnje građana državni organi ne mogu efikasno da funkcionišu. Ni policija, ni inspekcije nemaju toliko ljudi da budu na svakom mestu. Jedino građana ima svuda. To je u zapadnim zemljama odavno prisutno. U Švajcarskoj više građani prijave saobraćajne prekršioce, nego što policija sama primeti. Prijave građane su obavezne za policiju i inspekciju i u Nemačkoj, Frrancuskoj, Australiji Novom Zelandu... I kod nas to treba proširiti na sve oblasti. To će povećati efikasnost!

Ma Sta Rece

10.10.2020. 16:05

Разлика између пријављивања и потказивања је у томе што се пријављује под именом и презименом, а потказује се анонимно. Дакле, пријављени зна ко га је пријавио, а потказани не зна ко га је пријавио. Зато се каже да је потказивање недопустиво с етичког становишта. То је као да се неко напада са леђа. Потказивање је једна несумњиво недостојна радња, достојна презира.