ВУЛИН О ВЕЖБИ НА ПЕШТЕРУ: “Садејство 2020” је прилика да се покаже колико је војска напредовала

Novosti online

07. 10. 2020. у 10:26

Говорећи о предстојећој војној вежби „Садејство“, која ће бити одржана у суботу 10. октобра на Пештеру, министар одбране Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму Телевизије „Пинк“ рекао је да Војска Србије углавном на две године прави велике вежбе, као и да је вежба „Садејство“ прилика да се покаже колико је војска напредовала у односу на време када је пре две године одржана вежба „Корак победника“.

ВУЛИН О ВЕЖБИ НА ПЕШТЕРУ: “Садејство 2020” је прилика да се покаже колико је војска напредовала

Александар Вулин / Фото Танјуг

- Када је у питању Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, биће приказане наше летелице, више од 40 различитих ваздухоплова: хеликоптера, беспилотних летелица, авиона МиГ-29, Орлова, Галебова – све оно чиме располажемо. Оно што је велика разлика у односу на претходне године, односи се на једну максиму коју је дефинисао председник Вучић у свом наређењу, а то је да „Све што лети, има и да гађа“. То значи да су сви наши ваздухоплови сада наоружани. Раније су неки од њих служили само за транспорт, мислим на хеликоптере, а сада су у стању и да се боре и помогну нашим падобранцима и пешадији – рекао је министар Вулин, додајући да ће вежба „Садејство“ имати више од 2.000 непосредних учесника, као и значајан број учесника који пружају подршку на аеродромима и контролним торњевима, а који су се потрудили да све то припреме.

Министар Вулин подсећа да је јуче са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао Привремени полигон Пештер, на којем ће бити одржана вежба и да се уверио у спремност јединица наше војске. Такође, министар је најавио да ће генерална проба вежбе бити одржана у петак, 9. октобра.

- Каква је држава, таква је војска. Војска је огледало своје државе. Ако је војска организована, обучена, добро опремљена, то говори да је држава економски снажна, политички стабилна и да води рачуна о себи и својој безбедности – нагласио је министар Вулин, поручивши да интересовање за школовање у војсци и запошљавање у војсци видно расте у односу на претходне године, захваљујући улагањима у Војску Србије, свести о бољем животу у војсци и поштовању војске.

Када је Србија јака, способна, опремљена, обучена, организована, политички стабилна, онда је мир на Балкану и нико не дира Србе, поручује министар Вулин, изразивши у име Војске Србије захвалност врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу што је развој Војске Србије поставио као висок приоритет и својим личним ауторитетом допринео улагању у стандард и бољи живот свих припадника војске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)