ОД ДАНАС МОГУЋЕ ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊЕ Ево како да то учините

Novosti online

02. 10. 2020. у 11:53

ПЦР тестирање на лични захтев грађани ће од данас моћи да закажу на Порталу еУправа www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.

ОД ДАНАС МОГУЋЕ ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊЕ Ево како да то учините

Фото: Принтскрин

Електронско заказивање термина у једној од 25 лабораторија у 22 града и општине могу да закажу сви грађани, страни држављани са боравком у Србији и туристи.


Услуга је тренутно доступна у Београду, Новом Саду, Суботици, Пироту Нишу, Шапцу, Чачку, Ужицу, Ћуприји, Сремској Митровици, Панчеву, Пожаревцу, Лесковцу, Крушевцу, Краљеву, Крагујевцу, Косовској Митровици, Кикинди, Зрењанину, Зајечару, Врању и Ваљеву.
Како да закажете термин

Уколико желите да закажете пи-си-ар тестирање на лични захтев изаберете опцију Покрени услугу, кликом на https://euprava.gov.rs/usluge/6096. Након што изаберете жељену лабораторију, приказаће се календар где је потребно да одаберете неки од слободних термина.

Тестирање може да се закаже за највише 5 чланова породице, уколико жељена лабораторија прима више лица у једном термину.

Тестирање може да се закаже за грађане Републике Србије, стране држављане са боравком у Републици Србији, као и за стране држављане без боравка (туристе).

Након што одаберете број лица која желе да се тестирају на лични захтев, потребно је да попуните сва наведена поља и кликнете на тастер Закажи.

Тестирање пи-си-ар тестом за грађане Србије и страна лица са боравком у Србији износи 6.000 динара. Цена тестирања за страна лица без боравка (туристи) износи 14.110 динара.

Након што успешно закажете термин, систем ће генерисати попуњене уплатнице. У овом тренутку није омогућено електронско плаћање ове услуге, те је неопходно да приликом тестирања у заказаном термину понесете један примерак оверене уплатнице као доказ о уплати.

Да бисте заказали термин није потребно да будете регистрован корисник портала еУправе.

Заказивање термина за пи-си-ар тестирање на лични захтев омогућено је и путем Националног контакт центра Министарства здравља на броју 011/362-0000 сваким радним даном од 8 до 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)