ЂУРИЋ СА АМБАСАДОРОМ ИЗРАЕЛА: Српски народ у јеврејском народу види пријатеља

Д.Зечевић

30. 09. 2020. у 18:59

ЂУРИЋ СА АМБАСАДОРОМ ИЗРАЕЛА: Српски народ у јеврејском народу види пријатеља

Фото: Канцеларија за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са новоименованим амбасадором Израела у Србији Јахелом Виланом, којег је информисао о току дијалога Београда и Приштине и политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини.

Дијалог је, према Ђурићевим речима, суштински важан за стабилизацију политичких прилика у региону и економски развој, међутим Србија неће у оквиру процеса нормализације односа ни имплицитно ни експлицитно признати једнострано проглашену независност Косова.

Бриселски дијалог је, према Ђурићевим речима, у овоме тренутку талац неспремности Приштине да спроведе пре седам и по година преузету обавезу формирања Заједнице српских општина.

На састанку је, како се наводи у саопштењу за јавност директора Ђурића, било речи и о недавно потписаном вашингтонском споразуму, а Ђурић је изразио очекивање да ће у предстојећем периоду Израел, у духу традиционалног пријатељства наших држава и народа, наставити да има слуха и поштовања за српске државне и националне интересе.

-Српски народ ће у братском јеврејском народу наставити да види пријатеља и сапатника, и два народа ће наставити да се уједињено боре против ревизије историје и за истину о заједничким страдањима-подвукао је у саопштењу за јавност Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)