КОМБИНОВАНА НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТИМА ЈЕДИНИ ИЗБОР: Ректорка Београдског универзитета о раду током короне

танјуг

27. 09. 2020. у 13:12

КОМБИНОВАНА НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТИМА ЈЕДИНИ ИЗБОР: Ректорка Београдског универзитета о раду током короне

Фото: Танјуг

РЕКТОР Универзитета у Београду Иванка Поповић рекла је данас да је комбинована настава избор за све универзитете у Србији у новој школској години и да нема много могућности да буде другација.

Она је за РТС рекла да ће се у зависности од епидемиолошких услова настава прилагођавати.

Нагласила је да почињу наставу с великим нагласком да бруцоши осете тај факултетски живот и да имају што више наставе уживо.

"То значи да студенти виших година који имају искуства с онлајн наставом настављају једним делом с том наставом", навела је Поповић.

Каже и да су спремни да сагледају све повратне информације и унапреде рад на настави на даљину, као и да отклоне неке примедбе које су студенти имали.

"Сваки факултет ће направити свој конретан план како ће радити. Под великим притиском су факултети који имају експерименталну наставу и код њих је то најкомпликованије", указала је ректорка Београдског универзитета.

Коментаришући захтев групе студента за смањење школарине за 30 посто, Поповићева је оценила да су сви свесни ситуације да многи студенти имају озбиљне тешкоће да покрију трошкове студирања.

"Медутим, околности су такве да било какво линеарно смањење не би помогло ни студентима а јако би угрозило факутлете. У том смислу су сви факултети спремни и већ су то чинили, студентима који су им се обратили за смањење или потпуно ослобађање школарине и ја верујем да је то пут којим треба да идемо", закључила је ректорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

realno

27.09.2020. 14:26

Neće da smanje školarine? Imaju tri upisna roka i još mesta na budžetu? E to će konačno da "ugrozi" BU. Sve manje ljudi koji će da studiraju na BU. Online za manje para može da se studira bilo gde u svetu.