БРНАБИЋ У ВРАЊУ: Пројекат субвенционисање станоградње више него успешан

Д. Ристић

08. 09. 2020. у 12:48

БРНАБИЋ У ВРАЊУ: Пројекат субвенционисање станоградње више него успешан

Фото: Д. Ристић

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић, потпредседница Владе Зорана Михајловић и министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су у Врању насеље са изграђеним становима за припаднике служби безбедности, као и градилиште на коме се граде нови станови.

Премијерка Брнабић је разговарала са неким од усељених и члановима њихових породица и изразила задовољство урађеним, док је пројекат оценила изузетно успешним. Пројекат субвенционисање станоградње има шири друштвени ефекат, чак шири од онога што смо иницијално планирали, казала је Брнабић.


- У најтежим временима, у години обележеној корона вирусом, нашли смо још један начин да обезедимо посао нашем грађевинском сектору и посебно ми је драго да у свих седам градова, углавном, раде домаћа предузећа. Као што смо прописали, минимум 80 одсто материјала и опреме и материјала мора бити домаћег порекла, па је тиме обезбеђен посао и за друга наша предузећа – истакла је Брнабић.

Фото: Д. Ристић

 

Изградњом станова ревитализовани су и неки запуштени делове града, подигнута је цена некретнина што значи и додатан приход за локалне касе, као и развој услужног сектора, додала је премијерка. Она се захвалила свим припадницима служби безбедности и њиховим породицама, који се, свако на свој начин, жртвују за безбедност земље. Такође, истакла је и да је изузетна вест то што се припадници служби безбедности углавном интересују за веће станове.


- То је феноменалан показатељ да ви верујете у своју државу, њену бољу будућност и ваше послове, верујете да ће у Србији бити такав живот да ће ваше породице желети да остају овде. Због тога смо усвојили одлуку о промену структуре, тако да више има већих станова, не само у Врању, већ и у целој Србији – казала је Брнабић.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је истакла да Влада Србије улаже 290 милиона евра у изградњу 7.950 станова у читавој Србији који ће бити готови за две године.
- Тиме обезбеђујемо дом припадницима служби безбедности, али је то једнако важно и за домаће грађевинске компаније. Имајући у виду ситуацију у којој се налази цео свет, па и Србија, морамо да учинимо све да сви имамо што више посла за нове раднике – казала је Михајловићева.

Фото: Д. Ристић

 

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је указао да Врањанци памте како је ово насеље било запуштено пре само две и по године.


- Сада имамо потпуно другу слику, прелепо насеље где је почело интересовање за улагање у маркете и ресторане, али и где расте цена квадратног метра. Планирамо да овде изградимо котларницу, етажу гаражу и нову полицијску станицу – најавио је Миленковић, захаваљујући се Влади и председнику Александру Вучићу.

У другој фази изградње станова за припаднике службе безбедности у Врању, почели су радови на изградњи још пет зграда са 289 станова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)