Ако сте фирма пропадне за време вашег породиљског, ево шта вас чека

Ј. Ж. С.

29. 08. 2020. у 11:00

ДА породиље у Србији некада не може ни закон да заштити од отказа говоре многобројни примери жена које због бахатости послодавца заврше на бироу, иако су у другом стању или су се тек породиле. Међутим, када се нађу на списку незапослених због рупе у прописима, то је већ озбиљан проблем.

Ако сте фирма пропадне за време вашег породиљског, ево шта вас чека

Ове жене на бироу примају накнадну само шест месеци / Фото И. Маринковић

Управо овакав сценарио чека све маме које су радиле у фирми која је у време трајања њиховог породиљског одсуства отишла у стечај. У том случају Закон о стечају поништава све одредбе Закона о раду и за будуће маме важе иста правила као и за све остале запослене у том предузећу. Да мука буде још већа, оне наредних најмање годину дана због неге детета нису у могућности да се запосле, а накнаду са бироа примаће као незапослене само у наредних шест месеци. Рецимо, ако је жена на породиљском после рађања трећег детета, има право на надокнаду у висини своје плате и то током две године. Ако јој фирма оде у стечај, примаће бар упола мање са бироа и то само пола године.

У Министарству за рад речено нам је да је Законом о раду, чланом 187, прописана апсолутна заштита од престанка радног односа запослене за време трудноће, породиљског одсуства, одсуства ради неге детета или посебне неге детета.

- По питању да ли су одредбе наведеног члана закона суспендоване Законом о стечају, обратите се Министарству привреде у чијој је надлежности овај пропис - одговор је који су "Новости" добиле у Министарству рада.

На исто питање из Министарства привреде нисмо добили одговор. Адвокати, међутим, наводе да у оваквим случајевима није надлежна чак ни инспекција рада. То значи да уколико је запосленој престао радни однос, независно од њене воље или воље послодавца,у случају престанка рада послодавца (ликивидација и стечај), инспектор рада није овлашћен да предузима мере, већ у овој ситуацији све запослене, укључујући и труднице и породиље, упућује да своја права остваре преко Националне службе за запошљавање,сходно Закону о запошљавању и осигурању за случај незапослености.

Адвокат Јасна Колаковић Смиљанић објашњава, за "Новости", да стечај "не познаје" труднице и мајке и оне апсолутно немају никакву заштиту у случају да се у њиховој фирми у време породиљског одсуства покрене стечајни поступак.

- Отварање стечајног поступка је разлог за отказ у коме породиља нема право на исплату потраживања која јој припадају по Закону о раду - каже наша саговорница. - Ово важи за сва будућа потраживања, док сви имају права на она остварена пре отварања стечаја. Једино се може остварити право на минималну зараду у случају привремене спречености за рад.

Како наглашава Колаковић Смиљанић, уз поштовање законских рокова и процедура, могло би се остварити право на зараду у случају трудничког боловања, али не и породиљског одсуства. Сви запослени у предузећу до отварања стечајног поступка, наглашава она, спадају у ред поверилаца и могу да имају потраживања само до датума објављивања стечајног поступка.

ФИКТИВНА ПРИЈАВА ПОСЛОДАВЦА

КАКО би породиље обезбедиле кућни буџет и остале на истој плати и током породиљског одсуства, довијају се на различите начине. Једна од могућности је да се по добијању отказа због стечаја пријави код фиктивног послодавца и настави да прима накнаду зараде, која је већа од оне са тржишта рада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)