ВУЛИН О НАПАДИМА НА ОДБРАМБЕНУ ИНДУСТРИЈУ: Нападају наса зато што смо озбиљна конкуренција свима

Новости онлине

субота, 15. 08. 2020. у 13:45

ВУЛИН О НАПАДИМА НА ОДБРАМБЕНУ ИНДУСТРИЈУ: Нападају наса зато што смо озбиљна конкуренција свима

Фото З. Јовановић

ВОЈСКА Србије може тако брзо да се опрема јер смо сачували одбрамбену индустрију – истакао је министар одбране Александар Вулин гостујући у јутарњем програму TV Happy.

- Одбрамбена индустрије Србије успева да нађе простор на светским тржиштима, што је врло важно за нас. Она успева да наоружава и снабдева нашу војску, али по нашим ценама. То што ми купимо од Одбрамбене индустрије Србије плаћамо по једној цени, а по другој извозимо и увек је то далеко скупље када извозимо, и било би много скупље када бисмо ми таква средства куповали на светском тржишту.

Према његовим речима, 2012. године када је Александар Вучић постао министар одбране, Одбрамбена индустрија Србије била је прежаљена, а данас је то индустрија која има 17.000 запослених.

Министар Вулин је рекао да ко год има одбрамбену индустрију, он продаје муницију, оружје и бори се на светском тржишту да баш од њега то купите.

- Занимљиво је да ни једна одбрамбена индустрија не трпи толике нападе као што трпи у Србији – нагласио је министар одбране додавши да Бугари продају минобацачке гранате, муницију, пушке, на иста тржишта где и ми и да их нико због тога не напада, али да Одбрамбену индустрију Србије нападају зато што је озбиљна конкуренција свима.

Министар Вулин је нагласио да имамо информације да се тржишта на којима смо ми продавали окрећу Бугарској јер кажу “ви објављујете наше поверљиве документе, објављујете уговоре које не смете да објавите, нападате нас, стално говорите све најлошије о нама. Зашто очекујете да радимо даље са вама? Идемо где је сигурно и безбедно”.

Он је подсетио да 17.000 људи одбрамбене индустрије „једе хлеб од тога“ и напоменуо да нико од оних који нападају одбрамбену индустрију неће доћи испред радника да им објасни зашто су изгубили посао и зашто нема плата, него ће то радити док се одбрамбена индустрија не уништи, а онда ће доћи испред Председништва и рећи „Вучићу зашто не обезбедиш плате оружарима?”.

Министар Вулин је подсетио да су се оружари обратили јавности једним веома важним писмом у којем су истакли: „Ми радимо у складу са Законом. Кад Уједињене нацију уведу санкције ми не продајемо никоме. Док Уједињене нације не уведу неком санкције то је тржиште као и свако друго и на њему се појављују све земље. Ми ћемо испоштовати сваку одлуку наше државе, али ако политика буде одлучивала, ако лобији буду одлучивали, ми ћемо остати без хлеба. Навикли смо да нас саплићу споља, то је нормално, борба на тржишту, конкуренција, али да вас саплићу у својој земљи - то се не ради ни у једној другој земљи", рекао је министар одбране.

- Председник Вучић се бори да Одбрамбена индустрија Србије опстане, и зато је опстала. Неко ко је осетљивији на политичке притиске и непрекидне нападе већ би дигао руке и рекао “затворите то, зашто да ја имам тих проблема”. Али не, неће да затвори, 17.000 људи ће имати хлеб и ми се боримо за то – нагласио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mića

15.08.2020. 15:11

Само јако, борба на свим фронтовима, од интернета до бојног поља преко наменске индустрије. Згужваћемо их ко дете сличицу. Него, дајте мало тог Лазара 3 једно 50 комада а? Пасарс, Нора 52, Милош, М. Милош дрон, а и 84 са новим унапређењима. За сваки случај ;) ПС. Војни рок од 3 месеца за оба пола, подхитно.