ПРЕДСЕДНИК ОБЈАВИО ВАЖНУ ВЕСТ: Једна земља завршила вакцину за корона вирус, преговарамо са њима!

Новости онлине

15. 07. 2020. у 12:34

ПРЕДСЕДНИК ОБЈАВИО ВАЖНУ ВЕСТ: Једна земља завршила вакцину за корона вирус, преговарамо са њима!

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се држава потрудити да Србија буде међу првих 30 земаља у свету које ће добити вакцину против короне.

Најавио је да ће ускоро са земљом која је завршила са тестирањем вакцине против вируса корона бити потписан протокол о сарадњи.

Изразио је наду да ће та вакцина стићи у нашу земљу што пре, јер би се на тај начин, каже, спасили животи великог броја грађана.

На питање новинара о којој је земљи речи, Вучић није могао да одговори, али је казао да ће у наредних неколико недеља јавност имати више информација.

У свом уводном обраћају Вучић је саопштио да су у току разговори са једном земљом која је завршила са тестирањем вакцине против вируса корона и изразио наду да бисмо могли да имамо ту вакцину до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (53)

Nikola

15.07.2020. 12:59

Надам се да ће фамозни нељудски и нецивилизацијски закон о вакцинацији бити промењен и да држава неће покушати на силу да нам убаци у тело хемикалије сумњивог састава.

Alex

15.07.2020. 14:38

Ko mi priđe na 100 metara sa tom "vakcinom" nece se dobro provesti! Ima Vas dovoljno ludih pa neka na vama testiraju svoje vakcine tj. otrove! Pamet u glavu i citajte između redova! Da je vakcina iz neke nase kompanije kao sto je "Institut Torlak" onda ok, a i onda bih dobrano razmislio jer iskreno, nemam poverenja nimalo....Ovako, cao-zdravo!

Srba

15.07.2020. 14:50

Директор Руског фонда за директна улагања Кирил Дмитријев изјавио је да је до краја 2020. године могуће произвести 200 милиона доза вакцине против вируса корона, коју је развио Институт „Гамалеј“. Он истиче да су овакве аденовирусне вакцине развили руски Институт „Н.Ф. Гамалеј“ и Универзитет у Оксфорду у сарадњи са компанијом „Астра Зенека“ и кинеском компанијом „Кансино бајолоџикс“.

Moderna Pharmaceuticals

15.07.2020. 15:55

U Masacusets-u SAD, vakcina je u zavrsnoj fazi i testira se na ljudima. Ta vakcina, prema procenama, osnazuje imuni sistem coveka. Za cenu neznam, uglavnom bice dostupna svakom coveku. I druge farmaceutske kompanije rade na slicnim projektima. Cuo sam da Izrael ima corona vakcinu.

crni

15.07.2020. 18:04

Да вам кажем која је то држава која је направила успешну вакцину против коронавируса и тестирала је на хуманој популацији. Знам поуздано. То је наравно Н. Р. Кина.

Ivana

15.07.2020. 19:53

Samo da je dovoljno ispitana i da ne pravi nuspojave, nikakve smetnje građani da bude krajnje bezbbedna, nadam se da je ruski nuklearni centar napravio vakcinu, imaju najbolje stručnjake iz te oblasti.