ДР СТЕВАНОВИЋ О КОРОНИ: Временом се губи имунитет, имали смо особе које су се резаражавале

Novosti online

понедељак, 13. 07. 2020. у 17:11

ДР СТЕВАНОВИЋ О КОРОНИ: Временом се губи имунитет, имали смо особе које су се резаражавале

Депоситхпхотос

ПОСЛЕДЊИХ дана и недеља много се прича о томе да је могуће да се нека особа два или више пута зарази корона вирусом, да антитела нестају после пар месеци...

То су чак потврдила и многа страна истраживања.

- Да, имамо појединачне случајеве са поновним заражавањем, али податак о укупном броју још немамо. После одређеног времена се губи имунитет, тако да долази до резаражавања. Број људи који су у болницама је променљив. На дневном нивоу отпуштамо 15 до 20 људи, некад четири и одмах доводимо нове - истакао је директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

Он је додао да млади не прихватају мере, те да онда касне са лечењем и одмах додлази до компликација.

- Код сваке генерације могу да се десе компликације, само је питање процента колики је удео у односу на укупан број заражених - додао је он.

Према последњим подацима тренутно је 4.451 особа хоспитализиована што је рекорд од почетка епидемије корона вируса у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

sunseeker92

13.07.2020. 20:28

evo sta kazu italijani na srpski korona virus: https://www.repubblica.it/cronaca/2020/07/13/news/coronavirus_zaia_ho_fatto_sequenziare_il_ceppo_serbo_attenzione_e_piu_virulento_di_quello_locale_-261834409/?ref=RHPPTP-BH-I261745303-C12-P2-S5.4-T1 Izmedju ostalog: "Српски вирус има мутацију коју не знамо", која је иста у сва четири случаја која су стигла из Србије, а која су имала "веома велико вирусно оптерећење". Укратко, обратите пажњу на српску акцију која се "веома разликује од оне која се налази у Италији и иностранству" и чини се, бар у овом тренутку, вирулентнијом.