ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА? Ево шта је премијерка рекла о увођењу рестриктивних мера

Новости онлине

10. 07. 2020. у 16:14

ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА? Ево шта је премијерка рекла о увођењу рестриктивних мера

Фото: Танјуг

УКОЛИКО ситуација са короном не буде боља, нећемо презати од било каквих рекстриктивних, па и најрестриктивнијих мера да би сачували здравље и животе људи, поручила је премијерка Ана Брнабић.

- Верујем да можемо сви заједно да доведемо ове бројеве под контролу и без потпуне забране кретања - рекла је Брнабић и нагласила да је за то потребна апсолутна дисциплина сваког од нас појединачно.

Каже да ће све зависити од тога да ли ће мере које су донете пре 10 дана дати резултате, али указује и да ће се у наредних три до пет дана видети последице потпуно неодговорног окупљања на протестима.

- Моје мишљење је да би најефикаснија мера, и у томе се слажем са председником Вучићем, а то је као у марту и априлу, било увођење ванрендог стања и забрана кретања макар викендима, да би се прекинуо овај раст бројева и да би се омогућио простор за дисање нашем здравеном систему, јер ова борба ће трајати дугонавела је Брнабић.

Али, јасно је и да тако не може да се живи и надамо се да ће сви поштовати мере, које није донео само Кризни штаб, већ и Светска здравствена организација, а то је ношење маске, држање растојања од најмање метар и по и да перемо руке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)