Озбиљно забринути на Инфективној клиници: Огроман прилив пацијената, током ноћи прегледано њих 100

Новости онлине

08. 07. 2020. у 10:08

Озбиљно забринути на Инфективној клиници: Огроман прилив пацијената, током ноћи прегледано њих 100

Фото И. Маринковић

Заменица директора Клиника за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије Ивана Милошевић изјавила је данас да је у последња 24 сата у болнице широм Београда примљено 144 болесника и додала да су здравствени радници први пут озбиљно забринути.

Она је за РТС рекла да је током последња 24 сата прегледано 320 болесника, око 100 у току ноћи.

"За последња 24 сата у болнице широм Београда примљено је 144 болесника, у Инфективну клинику 12. То значи да као да смо примили целу Инфективну клинику, целе њене капацитете у року од 24 сата. Огроман је прилив пацијената", изјавила је Милошевићева.

Према њеним речима, од када је то почело да се дешава здравствени радници су по први пут озбиљно забринути.

"Са оволиким приливом болесника питање је колико ћемо моћи да издржимо. Зато апелујем на све да се маске носе", истакла је Милошевићева.

Она је додала да се на интензивној нези Инфективне клинике налази 15 болесника, на распираторима 11, шест на инванзивној, а пет на неинвазивној вентилацији.

"Сви болесници и они који су на инаванзивној и неинванзивној су потенцијално животно угрожени. Има пуно младог света, имали смо једног болесника у дубокој старости. Пажњу морају да обрате сви", рекла је она и додала да је ситуација много тежа него у марту и априлу.

Милошевић додаје и да здравствене раднике брине и огроман прилив у болнице широм Србије, јер са тренутним приливом болесника неће моћи да се збрину сви људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)