ЈАКА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Не може нико да доводи у питање наш духовни и национални идентитет

Новости онлине

23. 10. 2021. у 20:31

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије поручио је данас да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели, али да не може да пристане на то да било ко доводи у питање његов идентитет, "духовни и национални”, јер је то услов за препознавање оног другог и различитог с којим уз међусобну размену “треба да богатимо једни друге”.

ЈАКА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Не може нико да доводи у питање наш духовни и национални идентитет

Фото: Инстаграм/porfirije_patrijarh

- Ако иком желимо зло нека буде нама. Ако желимо зло Муслиманима Бошњацима, нека буде нама. Ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама - написао је на Инстаграму патријарх Порфирије, који је данас служио литургију у манастиру Милошевац код Приједора.

Он је у својој поруци на још навео да "не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми јесмо, наш идентитет, духовни и национални."

- Тек кад знамо ко смо, препознајемо ко је и било ко други. Тек тада моћи ћемо да делимо своје са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружају и тако богатимо једни друге - поручио је патријарх.

У манастиру Милошевац код Приједора одржана је данас Света архијерејска литургија, коју је заједно са епископом бањалучким Јефремом служио Његова светост патријарх српски Порфирије, који од јуче борави у дводневној посети Епархији бањалучкој.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: МАНАСТИР СОКОЛИЦА - Скулптура Богородице са Исусом најважнија реликвија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)