„ДАВАЊЕ ЈЕ РАДОВАЊЕ!“ Потез компаније Меридиан одушевио запослене у Институту за мајку и дете

Промо

16. 10. 2021. у 15:00

КОМПАНИЈА Меридиан хитно реаговала и новом вредном пружила подршку Институту у кризном тренутку

„ДАВАЊЕ ЈЕ РАДОВАЊЕ!“ Потез компаније Меридиан одушевио запослене у Институту за мајку и дете

Фото: Промо

Више од годину и по дана здравствени радници у Србији боре се против вируса који не штеди никога, па ни децу.


 

Иако је то готово немогуће измерити, месеци рада у ковид режиму можда и најтеже падају лекарима у Институту за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић", где се налазе деца - оболела од опасних и ретких болести, али и она која се хитно примају са тешком клиничком сликом услед заразе корона вирусом.


 

Од избијања глобалне здравствене кризе, ова установа често је у самом шпицу удара таласа пандемије, што се итекако одражава и на темпо редовних оперативних захвата и интернистичких прегледа. Стање додатно отежава и чињеница да су запослени у Институту повремено ангажовани у другим ковид центрима.


 

Пажљиво пратећи развој ситуације у вези са новим налетом броја заражених и хоспитализованих у целој земљи, компанија Меридианбет хитно је реаговала и новом вредном донацијом у техничкој апаратури и медицинској опреми пружила подршку Институту у кризном тренутку да се што ефикасније избори са новим налетом корона-кризе.


 

- Донација компаније Меридиан Институту дошла је у право време, јер и поред великог улагања државе, свакој кући увек затребају мале ствари од великог значаја. С обзиром да Институт лечи пацијенте које немају ЦОВИД-19, али и оне који имају ову болест, и то најтеже облике, неопходно је имати опрему и апарате на најмање два места. Стога апарата увек треба. Ово није прва донација Меридиана. У време пандемије и пре ње више пута су својим донацијама помагали опремање ове установе. Ко донира најмање је два пута срећнији од оног ко то не чини. Давање је радовање - речи су директора Института др Радоја Симића, као и главне сестре Љиљане Плавански.


 

Ова здравствена институција од националног значаја од самог почетка пандемије у више наврата функционисала је у ковид режиму и до сада је примила или хоспитализовала преко 400 малишана оболелих од короне испољивши тежу клиничку слику.


 

Подршка лекарима и болницама у Србији, региону...


 

Не само Србија већ и читав свет носи се са великим проблемима и опасностима глобалне пандемије.


 

Меридианбет, регионални лидер у индустрији забаве и игара на срећу, својеврсни је рекордер у кампањи санирања последица насталих пандемијом, јер сваког дана обилази болнице, здравствене центре и локалне заједнице широм Србије.


 

Као шампион друштвене одговорности, Меридиан је упутио стотине милиона донације здравственом систему Србије и земаља региона у борби против вируса.


 

Подршка кампањи вакцинације – у Србији и целом свету


 

Меридиан се прикључио и кампањама промоције масовне имунизације становништва у Србији, организујући посебне погодности за своје кориснике који доставе доказ о обављеној вакцинацији.


 

Такође, домаћа компанија се прикључила и финансијски помогла глобалне пројекте, попут УНИЦЕФ програма подршке имунизацији становништва Индије.


 

Свуда где послује, просторије компаније Меридиан у више наврата адаптиране су у вакциналне пунктове, а имунизацију могу да приме не само запослени, већ и сви грађани који су одговорни према себи и здрављу других.


 

Ова компанија својим примером већ годинама подстиче грађане да се укључе и у акције добровољног давања крви.


 

Меридиан у Лас Вегасу привукао пажњу светске јавности


 

Да један од највећих приређивача игара на срећу помаже локалне заједнице широм света, уверила се и светска јавност на Сајму игара на срећу у Лас Вегасу (Г2Е).


 

Последњег дана недавно одржаног Сајма у Лас Вегасу, компанија се представила светској јавности и подсетила да је до сада донирала више од 1.000.000 долара на име помоћи здравственим системима у борби са вирусом Цовид-19, а помоћ је стигла у преко 300 градова Европе, Јужне Америке и Африке, што укупно чини више од 30 земаља.


 

Посебну пажњу највећих светских приређивача привукао је друштвено одговорни концепт пословања ове компаније, која већ месецима десетине својих пословница широм света претвара у ковид вакциналне пунктове, доступне за имунизацију како запослених, тако и свих одговорних грађана.


 

Више од 18 месеци, новчана и помоћ у виду техничких донација непрестано стиже у болнице и домове здравља, центре за трансфузију, геронтолошке центре, невладине организације које се баве пројектима социјалне заштите, као и здравствене фондације на четири континента света.


 

Такође, ова групација закључила је партнерство за Светском здравственом организацијом (СЗО) и сарађује у имплементацији програма ширења вакцинације и солидарне подршке здравственим системима најрањивијих држава и региона света.


 

Победа за малишане оболеле од СМА


 

Ни друге опасне болести не мирују у време пандемије. Меридианбет већ неколико година својим донацијама подржава борбу малишана, њихових родитеља и домаћих хуманитарних фондација за благовремено лечење од СМА.


 

Тако је лидер у индустрији игара на срећу прошле године, организацијом међународног кошаркашког турнира у шутирању тројки како би се прикупила средства за лечење мале Софије Маркуљевић, а ове године победом на хуманитарној лицитацији својом донацијом помогао је да Бошко Гуглета на време отпутује у иностранство и започне лечење од исте болести.


 

Месеци за нама пуни су искушења – зато и пример Меридиана подсећа да је глобална солидарност једина одржива вредност у времену неизвесности.


 

Меридиан – лепша страна живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)