КОРАК ПО КОРАК: Како да се на најлакши начин пријавите за имунизацију против сезонског грипа

В. Н.

16. 10. 2021. у 16:19

ОСИМ вакцинисања против ковида 19 сви који желе могу да се пелцују и против сезонског грипа.

КОРАК ПО КОРАК: Како да се на најлакши начин пријавите за имунизацију против сезонског грипа

Архива

Како би се смањиле гужве и чекања у домовима здравља, свој термин можете заказати и преко портала е-управа, и то само попуњавањем непоходног упитника. Након тога добићете термин у којем можете да се појавите у наведеном дому здравља по своју дозу. Почетак вакцинације против сезонског грипа очекује се од сутра.

КОРАК 1

Попуњавањем једноставног упитника исказујете интересовање да желите да примите вакцину против сезонског грипа. Такође, попуњавањем формулара и слањем захтева не дајете сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказујете интересовање, које у сваком тренутку можете да промените или обришете.

КОРАК 2

Такође, да бисте покренули ову услугу није потребно да будете регистрован корисник портала е-управа. Како бисте попунили упитник потребно је само да кликнете на дугме "Покрени услугу". После тога попуњавате формулар и наведете тражене податке.

КОРАК 3

Најважније је да приликом исписивања неопходних података оставите своју имејл адресу и контакт-телефон, како би надлежни после могли да контактирају са вама и јаве термин вакцинације.

КОРАК 4

Пошто успешно попуните упитник на имејл и путем СМС поруке добићете потврду са детаљима. Тачније, термин и место вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут".

КОРАК 5

Овај упитник можете да попуните и за ближе чланове ваше породице. Потребно је само да наведете исправно њихове податке и оставите контакт. Уколико неки члан ваше породице нема мобилни телефон или имејл, можете навести свој. Такође, у наредним данима биће омогућено и исказивање интересовања путем контакт-центра Министарства здравља на броју 011/362-0000.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)