ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА МОКРОЈ ГОРИ: Горело 100 хектара шуме - заустављено ширење ватре

Н.Ј.

02. 08. 2021. у 10:23 >> 14:11

ОД недеље поподне када је у Мокрој Гори, на терену Брезовице избио пожар, корак по корак и уз огромне напоре трају настојања да се на неприступачном терену локализује ватрена стихија која је захватила око 100 хектара шуме и растиња.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА МОКРОЈ ГОРИ: Горело 100 хектара шуме - заустављено ширење ватре

Фото: МУП

У понедељак, резултат надљудског ангажовања спасилаца био је видљив: ширење пламена је успорено, куће и други објекти нису угрожени, а надлежни очекују да ће у најкраћем року локализовати велику претњу.

Ове оптимистичне прогнозе резултат су велике акције спасилаца: ангажовани су ватрогасци из 10 градова, са механизацијом, аутоцистернама и опремом за интервенције у отежаним, шумским условима.

Фото: МУП

 


- Првог дана пожар је гасило 50 ватрогасаца, затим се придружило још њих 90, очекујемо и ангажовање једног хеликоптера. Акција траје даноноћно, ради се и наотварању два приступна пута како би људство, возила и техника пришли  што ближе. Ватрогасаца и опреме има довољно, поставили смо и базен за акумулацију воде...  - истиче Саша Цицварић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу.


Акумулација са 18.000 литара воде за гашење пожара хеликоптером, постављена је на стадиону у Котроману.


Ватрогасци са терена објашњавају да се пожар од Брезовице ширио према Шаргану, ватрена стихија је успорена, а очекивања су да ће до краја дана ситуација бити стављена под контролу.


Паклена врућина, јак ветар, уз неприступачан терен, највећи су непријатељи ватрогасаца током ова два дана.


Посебан проблем је ангажовање ватрогасаца на другим местима, јер је током претходних дана горело у више села широм златиборског округа.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)