ПРЕМИНУЛА ДЕВОЈЧИЦА ПЕТРА ИЗ НИША: Тихо боловала и тихо отишла, родитељи замолили - без суза, на сахрани мајице са цртаћем

Новости онлајн

27. 07. 2021. у 13:21

ПЕТРА Вјештица из Ниша од друге године боловала је од тумора на мозгу. Од 2017. оперисана је пет пута.

ПРЕМИНУЛА ДЕВОЈЧИЦА ПЕТРА ИЗ НИША: Тихо боловала и тихо отишла, родитељи замолили - без суза, на сахрани мајице са цртаћем

Фото: Фацебоок/Protiv Petrinog tumora

После последњег покушаја лечења у Истанбулу у Србију се вратила у тешком стању. Скоро годину дана провела је на кисеонику, склопљених очију и несвесна своје несреће. У априлу, након година борбе, њено срце престало је да куца - тихо и далеко од очију јавности.

Преминула је у болници у Нишу, на кисеонику и са мамом поред себе. Лекари су, рекла је Марина Адамовић, покретач Банке доброчинства, покушавали да је скину са апарата, али без успеха. Дуго се припремала за сан у који је утонула после готово годину дана коме.

Информацију о њеној смрти, тишој од борбе коју су водили и грађани и јавне личности, потврдила је управо Марина, користећи исте речи.

- Па, зато што су све време били по болници, то је било тако тихо, тихо... - рекла је у она.

Претходно, у јуну прошле године, Марина је говорила о томе да се за Петрино лечење и даље прикупља новац, те да се родитељи надају одласку у Сијетл, где би се битка са тумором наставила. Рекла је да су се из Истанбула вратили без наде и да је дете већ тада месец дана било у коми.

- Слошило јој се док је још била у Турској. У Нишу није била на лечењу, него на одржавању. Дешавало се да се мало поврати, али је била несвесна - рекла је она.

Сећа се и да је родитељима било најтеже када су чули да спаса нема.

- Најтеже је било када је докторка у Београду директно казала оцу да је ретко које дете преживело са том дијагнозом. Тада су кренули за Турску и борили се - сећа се додајући да родитељи сада желе да сачувају успомену.

Слично су навели у Фејсбук објави на коју су корисници одговорили љубављу, постављајући срца.

- Једанаестог априла у 3 ујутру срце наше Петрице је престало да куца. Поносни смо и благословени што смо баш ми њени мама, тата и бата и што је баш она наша ћерка и мала сестра. Научила нас је шта је безусловна бескрајна љубав, шта је то срећа, шта значи заиста бити добар, племенит, саосећајан и свему лепом од чега је саткана... Показала нам је како изгледа бити истински храбар, борбен и зашто се она зове Петра (стена) - навели су родитељи објављујући тужну вест.

Уз податке о сахрани, истакли су да се одржава у време епидемије корона вируса, те да не би волели да ико буде угрожен.

- Због пандемије корона вируса, желимо да се ризик ширења вируса, због окупљања већег броја људи, сведе на минимум, јер никако не желимо да неко иза овога пати и буде угрожен, то никоме не треба. Знамо да сте са нама у мислима и срцу сада, будите и сутра, као што сте били и све време њеног лечења. Будите сутра у то време у вама најближој цркви, а ако вам то ипак није довољно, будите са нама на гробљу.

Понесите један цвет и свећу, а уместо скупих букета, венаца и аранжмана уплатите новац Нурдор-у, уплатите деци која су корисници у Фондацији Буди Хуман, посаљите хуманитарни смс. Будите слободни да обучете блузу са неким јунацима из цртаних које воли - Фрозен, Патролне шапе, Маша и меда, Мини и Пата. Највише воли сица (срца) и волела бих да у коментару оставите срца за њу, без суза и саучешћа, јер ми знамо и осећамо све време да саучествујете са нама у свему, као и сада у тузи што је отишла... Хвала свима на свему. Хвала од срца - наведено је у објави на Фејсбук страници Против Петриног тумора.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)