УСАВРШАВАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ И ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНА: Обука за савремену јавну управу

Ј.Ж.С.

17. 06. 2021. у 13:29

СА циљем да се унапреди квалитет живота свих грађана у локалним заједницама и пружи подршка женама на челу локалних самоуправа, као и осталим државним службеницима, данас су чланицама Мреже жена градоначелница и председница општина у Србији представљене две нове е-обуке, од четири које су израђене у склопу пројекта "Обука за државну службу за 21. век у Републици Србији".

УСАВРШАВАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ И ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНА: Обука за савремену јавну управу

Илустрација / Фото Depositphotos

Ове обуке су доступне службеницима на онлајн платформи за учење Националне академије за јавну управу (НАЈУ), а израђене су уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС), Владе Шведске и Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.     

Потписнице Повеље женске солидарности - 22 жене које се налазе на челу градова и општина у Србији, имале су прилику да се прве упознају за новим доступним онлајн обукама на платформи и на тај начин савладају коришћење ових савремених дигиталних алата за усавршавање.

Градоначелницама и председницама општина у Србији, као и осталим службеницима је платформа за е-учење доступна 24 сата дневно, у било које доба, кад год то одговара корисницима, са преко 25 онлајн обука у различитим областима.     

Ове е-обуке ће им помоћи да успешно управљају својим локалним заједницама, од побољшаног планирања и ефикаснијег пружања јавних услуга, до бољег працења постигнутих резултата.

- Обука за државну службу за 21. век у Србији" један је од најважнијих пројеката које тренутно спроводимо, јер настојимо да јавни службеници у нашој земљи имају неопходна знања и вештине да се суоче са изазовима времена у коме живимо - изјавио је др Дејан Милетић, в.д. директора НАЈУ.     

Према речима Марије Обрадовић, министарке државне управе и локалне самоуправе, модернизација јавне управе један је од примарних циљева Владе.

- Стручно усавршавање у локалним самоуправама, које су најближе грађанима, као прво место где се обраћају у решавању свакодневних проблема, посебно је важан сегмент процеса реформи. Јавна управа којој тежимо у центар свог деловања ставља управо потребе грађана и привреде, пружањем ефикасних и све више дигиталних јавних услуга. Ове обуке допринеће и остварењу дугорочног циља о даљем увећању броја жена на руководећим функцијама у нашим општинама, градовима и другим органима управе наше државе - истакла је министарка.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)