ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ЈУНА: Марко Чубрило открио, након врло свежег времена долазе нам летње температуре

Novosti online

14. 06. 2021. у 11:21

ПРОХЛАДНО време пробудило нас је јутрос, а како прогнозира Марко Чубрило, временска прогноза показује да ће нас киша пратити и наредних дана.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ЈУНА: Марко Чубрило открио, након врло свежег времена долазе нам летње температуре

Фото: Депоситпхотос

- Данас ће и даље над истоком региона бити веома ветровито уз промењљиву облачност, док ће на западу уз више сунца ветар бити знатно слабији. Над истоком региона висински циклон који се развија над истоком Европе може условити локалну појаву грмљавинских пљускова у другом делу дана. Пљускови би најчешће требало да се догађају уз саму границу са Румунијом, посебно над истоком Баната и истоком Србије, али би се могли јавити и над делом средишње и јужне Србије, севером Црне Горе и можда понегде над истоком БиХ - рекао је Чубрило.

Временска прогноза за седам дана

Не очекују се локалне непогоде као ни већа количина кише. Дневни максимум од +15 до +22 степена Целзијуса. Ветар над истоком региона и данас повремено врло јак, северни.

- У ноћи ка уторку углавном ведро уз слабљење ветра тако да ће бити врло свеже уз минимуме од +6 до +13 степени Целзијуса, а понегде преко 1.000 мнв може бити и приземног мраза. Од уторка до четвртка претежно сунчано уз слаб ветар и пораст температура, тако да ће у четвртак дневни максимуми бити у оквиру просека за овај део године и требали би се кретати од +24 до +28 степени Целзијуса.

У четвртак после подне над брдско-планинским пределима доћи ће до локалне дестабилизације атмосфере уз могуће грмљавинске пљускове, посебно над Србијом, севером Црне Горе и истоком БиХ.

Нешто јачи утицај висинског циклона биће од петка до недеље и то негде између југа Бугарске и севера Грчке. Ово је доста нетипичан положај висинског циклона у овом делу године. У петак и суботу могућа чешћа појава нестабилности над већим делом Србије, севером Црне Горе, истоком Хрватске и истоком БиХ. Над осталим делом региона као и дуж обале Јадрана би се требало задржати суво.

Временска прогноза до краја јуна

- Максимуми и даље у оквирима просека, углавном између +26 и +32 степена Целзиијуса, осим на истоку где се уз више облака и честе пљускове прогнозира свежије време, посебно у петак. Најтоплије свакако на западу и југу региона. Ветар слаб, осим у зони пљускова где би на кратко био јак, североисточни. У другом делу викенда још мало топлије, посебно на истоку док је око 21. јуна могуће мање освежење уз чешће грмљавинске пљускове, овог пута прво над западом и југозападом региона.

Затим би поново отоплило и око 25. јуна би могло бити и веома топло, док дугорочна прогноза даје сигнал за могуће јаче освежење.

Сумирано, после још дан-два врло свежег времена улазимо у дужи период летјих температура уз могуће локалне нестабилности, посебно на истоку региона.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)