ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ПЉУСКОВИ И ОЛУЈЕ? Најновија временска прогноза Недељка Тодоровића - упозорио грађане на зрачење

Новости онлине

10. 06. 2021. у 19:06

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић гостујући у Београдској хроници открио је каква је најновија временска прогноза за наредне дане, али је причао и о УВ зрачењу и чега све треба да се чувамо.

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ПЉУСКОВИ И ОЛУЈЕ? Најновија временска прогноза Недељка Тодоровића - упозорио грађане на зрачење

Фото: Принтсцреен/Windy

- До понедељка киша и грмљавина, благи пад температуре у недељу и понедељак у Београду. Оно што морате да знате када је у питању сунчано време, не значи да је УВ зрачење високо ако има сунца. Прошле зиме и прошло лето УВ зрачење било је врло слабо па је било пожељно сунчати се да би се створио Д витамин због имунитета. Сунце још није "прорадило" пуним интензитетом. Последњих дана УВ зрачење скоро да се и не мења. Међутим, то опет не значи да треба лежати на сунцу цео дан јер је инфрацрвена компонента опасна током дужег временског периода - објаснио је Тодоровић.

Упозоравајућа временска прогноза РХМЗ

РХМЗ је издао упозорење на грмљавину и пљускове са појавом града у Србији.

Како наводе, наредних сати биће јаки конвективни развоји на подручју Кучева, планине Црни Врх, између Костолца и Пожаревца, као и на југозападу у области Рашке условљаваће местимично пљускове и грмљавину са појавом града краткотрајно праћен и олујним ветром.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)