КРОЗ ПРОГРАМЕ 3,5 МИЛИОНА ЕВРА: Ево ко све може да рачуна на помоћ из Немачке

С. Б.

07. 06. 2021. у 16:41

НЕМАЧКА невладина организација "Хелп - Хилфе зур Селбстхилфе", уз помоћ немачке владе до краја следеће године ће спровести 3,35 милиона евра вредан програм "Социо-економско оснаживање Западног Балкана".

КРОЗ ПРОГРАМЕ 3,5 МИЛИОНА ЕВРА: Ево ко све може да рачуна на помоћ из Немачке

Фото: Free Images Pixabay

Основни циљ је унапређење социо-економске стабилности региона. Помоћи ће стварање механизама и мреже за оснаживање и социјалну инклузију маргинлизованих група укључујући и мере за опоравак привреде од последица изазваних ковид 19 кризом.

Подршка ће бити обезбеђена социјално рањивим групама жена, младих, особа са инвалидитетом, осуђеним и бившим осуђеним лицима која су одслужила казну затвора, као и локалним заједницама кроз економско оснаживање, које укључује изградњу личних и професионалних вештина.

Очекује се да ће Хелп до краја програма, на Западном Балкану подржати најмање 470 микро и малих бизниса. Најмање 900 особа ће унапредити своје личне и професионалне вештине.

Биће подржано 18 установа за извршење кривичних санкција, и реализовано најмање 15 локалних иницијатива, као и социјална платформа оперативна на регионалном нивоу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)