НАША ОБАВЕЗА ЈЕ ДА ПАМТИМО ДИМИТРИЈА: Обележено 17 година од убиства српског младића у Грачаници

Д. З.

05. 06. 2021. у 22:10

Поменом на локалном гробљу, полагањем цвећа крај капеле постављене у центру Грачанице и Меморијалним турниром у малом фудбали, данас је обележено седамнаест година од убиства седамнаестогодишњег српског младића Димитрија Поповића.

НАША ОБАВЕЗА ЈЕ ДА ПАМТИМО ДИМИТРИЈА: Обележено 17 година од убиства српског младића у Грачаници

Фото: Д. З.

Димтрије, ученик Средње медицинске школе у Грачаници убијен је петог јуна 2004. године у вечерњим сатима испред кисокса брзе хране док је са другарима чекао у реду да купи хамбургер.

Убио га је његов вршњак, тада малолетни Албанац, Алберт Краснићи који је  из аутомобила у покрету марке ауди, пуцао аутоматским оружјем на групу  младића који су у вечерњим сатима чекали да купе сендвиче испред кисона брзе хране у центру Грачанице.

Метак у потиљак био је кобан за Димитрија који је преминуо на лицу места а родбина, другари и житељи Грачанице  не заборављају овог недужног младића који је страдао само зато што је Србин.

- Наша обавеза је да памтимо Димитрија , он ће увек бити један од нас и биће опомена будућем времену - рекао је данас на помену убијеном младићу његов брат Срђан Поповић, градоначелник Грачанице.

Међутим, иако је осуђен на девет и по година затвора, Краснићи је одлежао само четири године, али је овај убица 27. јануара прошле године, страдао од руке свог оца Скендера који га је усмртио такође хицем из ватреног оружја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)