У КОМШИЛУК ПО ТИП ДАНА: Осијек препорођен новцем из Мађарске

Ж. У.

29. 01. 2022. у 08:38

Данас у 15. сати, мечом у Осијеку наставља се првенство најјаче лиге Хрватске.

У КОМШИЛУК ПО ТИП ДАНА: Осијек препорођен новцем из Мађарске

Фото: Принтскрин

ОСИЈЕК  - СЛАВЕН   1   (квота: 1.50)

Осијек је све утакмице у припремном периоду решио тријумфално. За очекивати је да тај корак сачува у првом мечу наставка сезоне против Слована, екипе која се већ годинама у последњим мечевима првенства спашава испадања.

Није тајна, да је Осијек пре неколико сезона био у финансијској кризи. Међутим, у својој држави није могао да пронађе толико моћног спонзора, тако да су се ни криви ни дужни "ћоравог" посла од 2016. године прихватили Мађари. Осијек је осетно живну на свим пољима. Имао је добре резултате, чак и у нижим категоријама где је успео да створи пометњу. Због једног играча посвађао је најјаче, Динамо и Ријеку, која је због разлике у цени од 200.000 евра, на "Кантриду" довела најперспективнијег фудбалера Хрватске. 

Прошло је од тада много воде Савом и Дравом, али чињеница остаје да се Осијек и Динамо још нису "помирили".  Динамо и Ријека су освајали титуле, док је тим из "Градског врта" чекао своју шансу, али је још није дочекао.

Ова сезона му је бити или не бити. Тренутно се са споменутим двојцем налази на деоби првог места (сви по 40 бодова). На свом терену у овако битном моменту и после толико улагања, бодове не би смео да испусти против екипе као што је Славен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)