ПОСЛАНИК КАО ПРИМЕР: У Црвенки и Сивцу за викенд вакцинисано шест одсто грађана

З. РАЈИЋ

11. 05. 2021. у 18:38

ПРОТЕКЛОГ викенда у кулској општини спроведене су масовне акције цепљења против ковида 19 у Црвенки и Сивцу, где су први пут од почетка имунизације отворени пунктови за вакцинисање, које се пре тога обављало само у Кули.

ПОСЛАНИК КАО ПРИМЕР: У Црвенки и Сивцу за викенд вакцинисано шест одсто грађана

Фото: А. Р.

 У Црвенки је у суботу вакцинисано 400, а у Сивцу дан касније 350 људи, што у оба насеља износи око шест одсто пунолетних грађана.

У Сивцу се у недељу у здравственој амбуланти, први вакцинисао народни посланик Велибор Милојичић, који живи у овом селу.

- Нисам се досад вакцинисао, јер сам чекао прилику да то урадим у Сивцу, заједно са својим суграђанима. Један сам од многих у општини Кула који су прележали корону, и сматрао сам својом обавезом да личним примером укажем да је вакцинација једини пут за враћање нормалном животу и раду - рекао је Милојичић.

Сивчани, као и Црвенчани, вакцинисали су се током викенда кинеском вакцином "синофарм", за коју би се, како су рекли, одлучили и да су могли да бирају, јер им улива поверење, између осталог и зато што се њоме вакцинисао председник Вучић и што је прошле недеље добила одобрење Светске здравствене организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)