СКРАЋЕНО РАДНО ВРЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТЕ: Епидемиолошка ситуација на подручју Сремског округа

С.Костић

18. 05. 2021. у 17:55

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација услед пандемије изазване корона вирусом у Сремској Митровици, је и даље ванредна са смањењем броја инфицираних на дневном нивоу и са тенденцијом преласка ситуације у неповољну, речено је у уторак после седнице Штаба за ванредне ситуације Града Сремске Митровице.

СКРАЋЕНО РАДНО ВРЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТЕ: Епидемиолошка ситуација на подручју Сремског округа

Фото АП

Током масовне имунизације вакцинисано је преко 47 одсто Митровчана, а због мањег броја прегледа скраћено је и радно време Ковид амбуланте.

- Према последњем пресеку број регистрованих активних лица заражених корона вирусом на подручју Сремској округа износи 806. У Општој болници у Корона центру укупан број пацијената је 51, на респиратору је 10 а на кисеонику два пацијента - рекла је директорка Завода за јавно здравље др Нада Зец Петковић.

У последње две недеље приметан је пад броја прегледа у ковид амбулантама Дома здравља Сремска Митровица и број позитивних у односу на број прегледа.

- Због тога смо одлучили да скратимо време рада ковид амбуланте, а да се продужи рад сеоских амбуланти. Убудуће ковид амбуланте раде од 7 до 14 часова сваким даном, а након 14 часова хитни случајеви који захтевају ургентан преглед ће преузети болнички пријем Опште болнице - нагласио је начелник Опште медицине Дома здравља Сремска Митровица др Адил Елхаг и додао да је сада ситуација на нивоу пре ковида.

Вакцинација становништва као и ревакцина протиче уобичајеном динамиком и она се обавља на 14 пунктова сваки дан.

- Очекује нас трећа доза вакцине и то вероватно на јесен.- рекао је др Елхаг на конференцији за медије и нагласио да је ''бустер'' вакцина, односно трећа доза, неминовност и да ће морати да је приме сви који су вакцинисани, вакцином било ког произвођача.

Током наредног викенда биће организоване мобилне екипе које ће радити на територији града Сремске Митровице и то испред Лидла биће од 9 до 19 часова, а на шеталишту код Градске библиотеке од 8 до 21 сат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)