УМЕСТО ДА ИХ НАГРАДИТЕ, НАПЛАЋУЈЕТЕ ИМ СЛИКАЊЕ: Бура у Смедереву после увођења таксе за фотографисање младенаца

Ј. ИЛИЋ

18. 05. 2021. у 08:38

ГРАД је минуле седмице увео таксу за фотографисање младенаца у Mалом граду Смедеревске тврђаве, а плаћање 3.000 динара је, кажу, уведено по моделу који већ имају поједини градови у Србији.

УМЕСТО ДА ИХ НАГРАДИТЕ, НАПЛАЋУЈЕТЕ ИМ СЛИКАЊЕ: Бура у Смедереву после увођења таксе за фотографисање младенаца

Фото: Н. Живановић

- Ово је накнада за комерцијалне услуге, односно за професионалне фотографе. Уколико младенци желе сами да се сликају, то се неће наплаћивати - објашњава Младен Савић, директор ЈП "Смедеревска тврђава", напомињући да се све ово наплаћује и у Голубачкој тврђави, или на београдском Калемегдану, али је скупље.

Одлука Градског већа, које је усвојило нови ценовник ЈП "Смедеревска тврђава", изазвала је бројне, углавном негативне коментаре на друштвеним мрежама.

- Господо, свака вам част на срамној одлуци! Кажу, треба више да се рађамо и стимулишемо младе људе на брак. Уместо да младенце наградите, ви им наплаћујете 3.000 динара за фотографисање у Тврђави - написала на "Фејсбуку" Лидија Петровић Јанковић.

Истине ради, они који су се венчали у претходних пет година - уколико су желели да се за овај важан дан фотографишу у врту виле династије Обреновић "Златни брег" - сат свадбеног фотографисања су морали да плате 6.000 динара.

Фотографисање се мора најавити Туристичко-информативном центру, а улазак на посед је дозвољен само будућим супружницима и за два фотографа. Младенци се, притом, могу овековечити једино у дворском парку, док сликање унутар виле није дозвољено.

Фото: Н. Живановић

Фотографисање мора да се најави

- Ми само извршавамо одлуку Управе за заједничке послове Владе Србије, која газдује вилом - закључује директор ЈП "Смедеревска тврђава".

СТАТИСТИКА

У СМЕДЕРЕВУ је 2019. обављено 427 венчања, а лане је склопљен само 281 брак. Од почетка године, венчала су се 53 пара, а надлежни ове бројке објашњавају искључиво применом противепидемијских мера, које не дозвољавају свадбена весеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)