"ФАНТАСТИКА" У САВРЕМЕНОЈ ГАЛЕРИЈИ: Изложба у Зрењанину отвара се у понедељак, 17. маја

Б.Грујић

10. 05. 2021. у 15:25

ИЗБОР из богате збирке Савремене галерије у Зрењанину, биће презентован у оквиру изложбе у оквиру манифестација Музеји за 10 и Европска ноћ музеја, а биће отворена у понедељак 17. маја тачно у подне у Савременој галерији у Зрењанину.

ФАНТАСТИКА У САВРЕМЕНОЈ ГАЛЕРИЈИ: Изложба у Зрењанину отвара се у понедељак, 17. маја

Фото: Савремена Галерија

Кроз збирку Савремене галерије Зрењанин, која је основана 1958. године и чува уметничка дела настала у Уметничкој колонији Ечка, добија се увид у модерну и савремену српску и шире уметност југословенског уметничког простора од средине педесетих година 20. века па све до данас уз дела настала од средине 50-тих до краја 80-тих година прошлог века која приказују имагинарне, фантастичне светове уметника од којих су неки имали јасну идеју о томе да уводе фантастику у своја дела и признавали узоре историјских авангарди у свету и код нас.

Фото: Савремена Галерија

 

Други од представљених аутора на себи својствен начин дошли су до свог личног уметничког израза који се повезује са фантастиком.

Представљена су дела следећих уметника: Ивана Табаковића, Игора Васиљева, Милана Поповића, Синише Вуковића, Светозара Самуровића, Зорана Петровића, Александра Луковића, Лазара Вујаклије, Ксеније Дивјак, Богољуба Ивковића, Николе Јандријевића, Стевана Максимовића, Тивадара Вањека, Рудолфа Бркића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)