ЗАЈЕДНО ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА: Потписан споразум о сарадњи Покрајинског секретаријата за привреду и Националне службе за запошљавање

Ј.Л.

30. 04. 2021. у 09:36

ПОКРАЈИНСКИ секретаријат за привреду и туризам и Национална служба за запошљавање, потисали су Споразум о сарадањи у реализацији мера активне политике запошљавања.

ЗАЈЕДНО ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА: Потписан споразум о сарадњи Покрајинског секретаријата за привреду и Националне службе за запошљавање

Фото: Ј.Л.

Предмет документа је ефикаснија синхронизована реализација мера активне политике запошљавања које су предвиђене Покрајинским акционим планом запошљавања у АП Војводини за 2021. годину.  Њиме су се тачно утврдила права и обавезе Секретаријата и Националне службе.

-Потписали смо  Споразум о заједничкој реализацији програма запошљавања, који реализује Секретаријат за привреду, у укупном износу од 42 милиона динара. Овај документ значи да те програме реализујемо искључиво и у складу са мерама и програмима који су предвиђени акционим планом и на националном, односно покрајинском нивоу – објаснио је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.  - Од ове године, мере су у потпуности синхронизоване и износи који су предвиђени пропозицијама Националне службе за запошљавање јесу исти предвиђеним износима у конкурсима Секретаријата. Овакав начин рада једини прави пут,  а заједно спроводимо мера и удружили смо средстава са Гаранцијским и Развојним фондом АП Војводине.

Фото: Ј.Л.

 

Јавни конкурси Секретаријата за привреду из области запошљавања биће објављени 5. маја 2021. Године.

-Конкурсима Секретаријата намењеним за запошљавање, предвиђено је 250.000 динара по новозапосленом, односно по покретању бизниса, као и 270.000 динара уколико се ради о особама са инвалидитетом. Делатности у којима ће бити могуће користити средства јесу производне делатности на територији АП Војводине, док ће 5 милиона динара бити опредељено за јавне радове. Идеја је да у наредним конкурсима износ предвиђен за запошљавање буде још већи – најавио је Иванишевић.

                                 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)