У ЗАВИЧАЈ ПО ВАКЦИНУ: Драгана и Драган још увек нису стигли на ред у Бечу и нису једини који чекају

С. М. Ј.

11. 04. 2021. у 15:10

ЖЕЛЕЋИ да се заштите од Ковида-19, Драгана и Драган Чорикић, пореклом из Прахова, искористили су прилику да вакцину, коју већ месецима чекају у Бечу, приме у завичају. Ове суботе дошли су из Аустрије у Неготин да се вакцинишу цепивом америчко-немачког произвођача Фајзер-Бионтек, чију су прву дозу примили на Вакциналном пункту у Дому Пензионера у Неготину.

У ЗАВИЧАЈ ПО ВАКЦИНУ: Драгана и Драган још увек нису стигли на ред у Бечу и нису једини који чекају

ФОТО: С. М. Ј.

- Ми имамо само речи хвале. Пријавили смо се, дошли само због вакцинације из Беча, све је ишло глатко. У року од двадесетак минута смо завршили сву предвиђену процедуру. Особље на вакциналном пункту је било љубазно, све је протекло у најбољем реду. Враћамо се одмах за Беч и за три недеље долазимо поново да се ревакцинишемо – каже Драган Чорикић.

Чорикићи су се, веле, пријавили и у Бечу, али још увек нису стигли на ред, нити су сигурни да ли би вакцину тамо примили до краја године. Захвални су Србији на пруженој прилици да се од ове глобалне пошасти заштите. Вакцина им, кажу, пружа сигурност, и да заштите своје најмилије.

- Вакцинација у Србији наишла је на фантастичне одјеке у Аустрији и то не само међу нашима. О овоме се прича и у аустријским медијима, а позитивно је оцењена и вакцинација странаца. И ми имамо само речи хвале. Овде у Србији имате четири вакцине, у Аустрији многи још нису примили ниједну од вакцина – каже Драгана Чорикић.

У суботу је на Вакциналном пункту у Неготину Фајзер цепивом вакцинисано 114 особа које су се пријавиле еУправи за имунизацију. Кинеску, Синофарм вакцину без заказивања примила су 63 грађана у граду и 23 у Малајници и Шаркамену.

ФОТО: С. М. Ј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)