ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Заражено још 37 особа, у ковид одељењима 28 пацијената

М. Б.

24. 03. 2021. у 17:19

КОД још 37 особа у Рудничко-таковском крају, током минула 24 сата, потврђен је корона вирус.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Заражено још 37 особа, у ковид одељењима 28 пацијената

Фото: М. Б.

Не рачунајући у тај број новозаражене према подацима од синоћ, којих је било 28, о чему до овог пута нисмо извештавали, јер овдашњи званични подаци последњих дана стижу касније, него што је то раније било уобичајено.

По рачуници Дома здравља у Горњем Милановцу, тренутни број новозаражених ковидом-19 у актуелном „пику“ епидемије укупно је 2.358, од којих је 1.033 излечено.

- У Ковид одељењима, хоспитализовано је 28 пацијената, већином у Општој болници у Горњем Милановцу – изјавио је данас др Александар Чивовић, в.д. директора тог Дома. – Јуче (23. марта) у Ковид амбулантама Дома, прегледано је укупно 208 лица, урађено 75 антигенских тестова, узета четири назофарингеална бриса, два лица су упућена на хоспитализацију.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни блажи тренд смиривања, заражена су укупно 2.358 лица, уз нажалост 92 смртне жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)