ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 28 људи, већи број пријема

М. Б.

19. 03. 2021. у 11:42

БРОЈ пацијената у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу исти је као јуче – 28, према пресеку од јутрос. Повећава се број отпуштених, али и пријема особа, упућених из Ковид амбуланти Дома здравља, са сумњом да су новозаражене.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 28 људи, већи број пријема

Фото М. Б.

- На Грудном одељењу тренутно је смештено 12, на Неурологији 16 пацијената. Позитивно на корона вирус их је 27, један пацијент има негативан тест. Током минула 24 сата, четворо смо отпустили кући, два пацијента смо превезли на лечење у Ковид болницу у Батајници, а примили смо на лечење шест пацијента (троје више него јуче) са симптомима који указују на могућу инфекцију овим вирусом – потврђује др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Званичан број новозаражених корона вирусом у Рудничко-таковском крају, јуче је износио 26, док данашњих информација о томе, до овог извештавања још нема. По јучерашњој рачуници милановачког Дома здравља, укупан број оболелих од корона вируса у актуелном „пику“ епидемије износи 2.183, од којих је излечено 955.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни блажи тренд смиривања, заражена су укупно 2.183 лица, уз нажалост 91 смртну жртву.

Од почетка имунизације у овом крају, вакцинисано је укупно 6.399 особа. Њих 4.544 примиле су прву вакцину „Синофарм“, 706 „Спутњик V“, 640 „АстраЗенеку“ и 509 „фајзер“. До сада, ревакцинисано их је 4.23.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)