СКОРО ПОТПУНО ПОПУЊЕНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ: Забрињавајућа ситуација у Пчињском округу, у Сурдулици има и прекобројних пацијената

Ј.С.

03. 03. 2021. у 10:35

СКОРО ПОТПУНО ПОПУЊЕНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ: Забрињавајућа ситуација у Пчињском округу, у Сурдулици има и прекобројних пацијената

Фото: Ј.С.

БОЛНИЧКИ капацитети у ковид болницама у Пчињском округу су готово у потпуности попуњени.

У болници у Сурдулици два пацијента су преко броја хоспитализовани, док је у Врању у две ковид болнице шест слободних постеља.

У ковид болници у Сурдулици, која ради при Специјалној болници за плућне болести, више нема места. Подаци од јутрос показују да су два пацијента хоспитализована преко бројчаног капацитета болничког смештаја. У овом тренутку у болници се лечи 65 пацијената. У предходна 24 сата било је чак 12 пријема, док је седам пацијената пуштено на кућно лечење.

У ковид болницама у Врању хоспитализована су  154 пацијента. Од тог броја 146 је позитивно  на коронавирус, исти број је са бронхопнеумонијом,  док је на кисеонику 70. На болничко лечење примљено је 16 пацијената, док је отпуштено 18.

У ковид амбуланти  током јучерашњег дана обављено је 316 прегледа, од чега је 100 број првих прегледа. Узоркована је крв код 185 пацијената и сачињен 141 РТГ плућа. Урађено је 11 ПЦР тестова и 144 антигенска теста, од којих је 61 позитиван на коронавирус. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 19 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)