ПАЈИЋ КОД ЛАВРЕНТИЈА: Епископ шабачки угостио градоначелника и уручио му специјалан поклон

В. МИТРИЋ

02. 03. 2021. у 17:34

ПАЈИЋ КОД ЛАВРЕНТИЈА: Епископ шабачки угостио градоначелника и уручио му специјалан поклон

Фото: В. Митрић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић је, на позив Епархије шабачке, посетио eпископа шабачког Лаврентија.

To је прва званична посета градоначелника Шапца владики Лаврентију, након што се после примљене обе дозе вакцине против вируса корона, вратио у епархијски дом.

- Велико ми је задовољство што сам после повратка владике Лаврентијa дошао у одаје Епархије шабачке. Први дан када се после предвиђеног периода ревакцинације вратио у епархијски дом, примљен сам и велико ми је задовољство што смо заједно данас причали о визијама развоја Шапца у наредном периоду. Добио сам благослов од његовог преосвештенства - каже Пајић.

Градоначелник Шапца од владике Лаврентија на поклон је добио икону Богородице.

- Захвалан сам на овом поклону јер знам историјат Богородице која се налази у Саборној цркви у Шапцу. За време бомбардовања града била је у Саборној цркви и заштитник је свих грађана Шапца. Сигуран сам да ће добијени благослов, подршка у раду и поклоњена икона помоћи да урадимо велике ствари за суграђане. Град Шабац наставиће да сарађује и узајамно помаже са Епархијом шабачком у интересу свих православно верујућих суграђана - додао је Пајић.

Епископ шабачки Лаврентије пожелео је срећу градоначелнику током предстојећег рада.

- Новом градоначелнику сам пожелео да буде срећан и благословен и да га народ слуша. Много сам научио од народа, оно што нисам ни сањао да постоји, такве танчине духовног живота, такви детаљи служења Богу и народу. То сам овде у пракси доживео и осетио. Шабац је место мога рођења. Овде сам први пут сунце угледао, овде сам једно време растао, упијао све што је потребно за каснији живот, и овде сам и постао Лаврентије. Волим овај крај и куд год идем, поносим се њиме. Народ је наш врло честит и добар тако да можете и ви бити поносни и срећни што смо одавде, из овог краја нетакнутог руком поганог, или мишљу разорном. Можемо ведро да идемо у будућност и да не бринемо за генерације које ће доћи и стасати овде где смо се ми одгајили - рекао је владика Лаврентије.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)