ЈЕЗЕРО ЗА АКВА-ПАРК: Кикинда странцима нуди две локације за улагање у туризам

Р. Шегрт

25. 02. 2021. у 05:56

ЈЕЗЕРО ЗА АКВА-ПАРК: Кикинда странцима нуди две локације за улагање у туризам

Фото Р. Шегрт

ВЕЋ неколико година локални функционери у Кикинди потенцијалним инвеститорима нуде две локације за улагање у туризам.

 Међутим, осим најава о заинтересованости странаца, ниједна се није одмакла даље од представљања и упознавања.

Те наде подгрејала је недавно и посета Кикинди амбасадора Израела у нашој земљи Јахела Вилана. Он је изјавио да су Кикинда и Србија врло занимљиве израелским инвеститорима последњих година и то у разним областима.

И овом госту Кикинде, градоначелник Никола Лукач је понудио две локације за улагање у туризам. За градњу аква- парка, велнес или спа центра нуди се излетиште Старо језеро, као и Блок 9.

- Инвеститори из Израела распитују се за могућности градње аква-парка или велнес центра, као и тржног центра. Као могуће локације за градњу представили смо локацију у Дистричкој улици, код мотела "Ловац", где се нуди око 10 хектара. Нису само израелски инвеститори заинтересовани за улагања у те садржаје, има и других - изјавио је Лукач.

ОСНОВАЛИ ТО

ОДБОРНИЦИ Скупштине града донели су одлуку о оснивању Туристичке организације, која ће убудуће, уместо Канцеларије за туризам, водити бригу о унапређењу ове гране. Оваква организација укинута је 2013, па је послове водила канцеларија.

Кикинда има доста туристичких потенцијала. Највеће је зимовалиште малих сова ушара на свету, овде је оригинални скелет мамута стар око 500.000 година, има јединствени музеј великих скулптура од теракоте "Терра" са око 1.000 радова вајара из целог света, једна од најлепших улица са зеленилом у свету. Овде се мере најтеже и најдуже бундеве у нашој земљи.

- Мислимо да би нови садржаји попут аква-парка, сигурно привукли госте не само из наше земље већ и из суседне Румуније, јер имамо гранични прелаз. То би Кикинду економски и туристички оснажило - сматра Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)