ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Велика помоћ за 400 грађана општине Свилајанац

З. Глигоријевић

10. 02. 2021. у 12:32

ПАКЕТЕ са основним намирницима и средствима за хигијену добиће 400 корисника Центра за социјални рад на територији општине Свилајнац.

ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Велика помоћ за 400 грађана општине Свилајанац

Фото: СО Свилајнац

Пакете деле Центар за бригу о породици и Црвени крст Свилајнац. То је уједно и прилика да обиђу кориснике, да виде у каквим условима живе, да ли имају огрева и да лии им је потребна нека помоћ.

- Буџетом за текућу годину предвиђено је више од 20 милиона динара за различита социјална давања, за народну кухињу, помоћ у лечењу, помоћ при набавци школског прибора, за превоз ученика средњих школа из породица које су корисници Центра за социјални рад и друге видове помоћи. Наша дужност и обавеза је да водимо рачуна о људима који су у стању социјалне потребе. Породицама смо пружили и све информације о вакцинацији против Ковида 19 и понудили им помоћ приликом вакцинације - каже заменик председника општине Драгана Радевић, која је обишла неколико породица.

Бака Радмила (78), која сама живи на периферији села Тропоње без основних услова за живот, каже да јој ова помоћ веома значи, јер се тешко креће и живи само од социјалне помоћи. Она каже да јој и само то што је се неко сетиои што ју је обишао много значи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)