ХОСПИТАЛИЗОВАНО 100 ПОЗИТИВНИХ ПАЦИЈЕНАТА: Стечени сви услови за одјаву епидемије у Геронтолошком центру у Шапцу

В.Митрић

10. 02. 2021. у 10:26

НА ТЕРИТОРИЈИ Мачванског округа у последња 24 часа регистровано је 69 новооболелих од вируса корона, а на територији града Шапца 37 нових случајева.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 100 ПОЗИТИВНИХ ПАЦИЈЕНАТА: Стечени сви услови за одјаву епидемије у Геронтолошком центру у Шапцу

Фото: ГУ Сабац

У Општој болници, "Лаза К. Лазаревић" хоспитализовано је 100 пацијената позитивних на вирус корона. У респираторној јединици налазе се четири пацијента, два су интубирана. У последња 24 часа није било преминулих од ковида.

Током данашњег дана биће одјављена епидемија у Геронтолошком центру. Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца др Александар Пајић захвалио се свима који су се несебично борили како би спасили животе најстаријих суграђана.

 - Стекли су се сви епидемиолошки и хигијенски услови да се одјави епидемија у Геронтолошком центру. Више од месец дана смо се борили и изборили са овим опаким вирусом. Захвалан сам свим члановима Штаба за ванредне ситуација, здравственим радницима, јавним предузећима и установама, и свима који су се борили да спасу наше најстарије суграђане. Борили смо се, повлачили најбоље потезе за изналажење правих решења како би се одбранио стационарни, и сачувао нови део Геронтолошког центра. Велико хвала за посао који сте урадили за добробит људи који су корисници центра -  рекао је командант Штаба.

Од почетка епидемије, од ковида су преминула 22 корисника дома за старе.

Током јучерашњег дана на вакциналном пункту у сали Економске школе, "Стана Милановић" руском вакцином, "Спутњик Ве" вакцинисано је 145 суграђана. Данас почиње масовна имунизација другом дозом вакцине кинеског произвођача, "Синофарм". За данашњи дан планирано је да другу дозу вакцине прими 491 суграђанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)