ПРИЗНАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И УСТАНОВАМА: Светосавска повеља и захвалнице Топличког управног округа

Д. З.

27. 01. 2021. у 16:49

ПРИЗНАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И УСТАНОВАМА: Светосавска повеља и захвалнице Топличког управног округа

Фото: Д. Зечевић

НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ Светосавској академији коју је уз поштовање свих епидемиолошких мера организовао Топлички управни округ и начелник Златан Миљковић додељене су Светосавска повеља и Светосавске захвалнице, које су ове године припале најзаслужнијим здравственим радницима.

Свечаној академији су  присуствовали представници цркве, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, председник Скупштине Дејан Лазић, представници војске и полиције и општина Куршумлије, Блаца и Житорађе, директори јавних предузећа и грађани, а Светосавске повеље и Светосавске захвалнице су ове године припале најзаслужнијим здравственим радницима, у прокупачком Ковид одељењу и пријемно-тријажним амбулантама Домова здравља у Куршумлији, Блацу, Житорађи и Прокупљу. Према речима начелника Миљковића запослени у овим установама су се  свакодневно, дајући и последњи атом снаге, борили да излече и спасу оболеле од опаког корона вируса.

- Светосавска повеља, значајно и престижно признање припало је прокупачком ковид одељењу због професионалних и људских напора исказаних у борби против пандемије Ковид -19, која још увек траје. Борба свих запослених у Ковид одељењу започела је 22. марта прошле године. Од тада су сви здравствени радници, али и немедицинско особље били максимално ангажовани у збрињавању оболелих грађана-рекао је начелник Миљковић и додао да је у Ковид одељењу прокупачке болнице  сада  лечено близу 1000 пацијената, док је кроз пријемно-тријажне амбуланте прегледано и тестирано 6300 грађана. Поред Светосавске повеље, Топлички управни округ додељује и захвалнице, које су овај пут припале Ковид амбулантама Домова здравља у Прокупљу, Блацу, Житорађи и Куршумлији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)