АКЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Бесплатна кошарка, гимнастика и џудо за девојчице

Б. ГРУЈИЋ

25. 01. 2021. у 19:57

АКЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Бесплатна кошарка, гимнастика и џудо за девојчице

Фото: Град Зрењанин

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зрењанина Симо Салапура, оснивач Института за женски спорт и селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина, потписали су у Градској кући у Зрењанину, протокол о сарадњи.

Он је базиран на заједничкој потреби да се девојчицама предшколског и основношколског узраста обезбеди бесплатно бављење спортом на територији Зрењанина, и то у три спортске дисциплине, кошарци, гимнастици и џудоу.

Потписивањем овог документа стварају се додатни услови за развој и афирмацију женског спорта у Зрењанину, као и да ће сарадња с Институтом за женски спорт бити део пројекта "Европски град спорта 2021".

- Зрењанин је на свим Олимпијским играма од 2000. године имао спортисткиње из наше средине, и да су добро позната имена Иване Шпановић, Мирославе Најдановски, Јоване Бракочевић, Маје Огњеновић, Брижитке Молнар, Вукосаве Ђапић, која треба да буду узор и позитиван пример свим девојчицама које желе да се баве спортом нагласио је Симо Салапура, уз напомену да се у обзир не узима само резултат, него и здрави животни стилови, промоција свега што је битно за развој девојчица, којих је много и које имају жељу да се баве спортом.

ОД 1. МАРТА БЕСПЛАТНО

Важно је истаћи да је Зрењанин први град, партнер Института за женски спорт и да ће већ од 1. марта кренути бесплатне активности.

Оснивач Института за женски спорт и селекторка кошаркашке репрезентације Марина Маљковић нагласила је, да је за Зрењанин везују најлепша сећања на претходно Европско првенство у кошарци и победе репрезентације у Кристалној дворани.

- Драго ми је што овај град има разумевања за наше активности и што ће бити први у Србији у ком ће се организовати тренинзи у три спорта - истакла је Марина Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)