ВАКЦИНИСАН И ГРАДОНАЧЕЛНИК: Настављена имунизација здравствених радника у Лесковцу

И. Митић

14. 01. 2021. у 15:11

У ЛЕСКОВАЧКОМ Дому здравља данас је настављена имунизација здравствених радника која је започета у овдашњој Општој болници, а вакцину против вируса корона примио је и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

ВАКЦИНИСАН И ГРАДОНАЧЕЛНИК: Настављена имунизација здравствених радника у Лесковцу

Фото: ГУ Лесковац

Како је наглашено, он је ову одлуку донео како би пружио подршку и био пример свим грађанима да треба да се вакцинишу.      

У Општој болници већ су вакцинисана 182 запослена, а за данас је планирана имунизација 153 пријављених здравствених радника. Директор лесковачке Опште болнице др Небојша Димитријевић је рекао да се у свим здравственим установама завршавају спискови оних који желе да приме вакцину, а њихова имунизација би требало да буде извршена између 18. и 24. јануара.

- Велико је интересовање за све три вакцине. Лекари и други запослени ће потписати сагласност за онај тип вакцине који су одабрали. Ова процедура је отежана, јер је велики број радника ангажован у ковид системима, а о коначном броју оних који су одлучили да приме вакцину и који тип вакцине јавност ћемо обавестити када спискови буду финализовани – истакао је др Димитријевић.

У току је и посебна обука особља за чување и давање све три врсте вакцина и она ће бити завршена већ сутра. Лесковац ће имати више пунктова за вакцинацију становништва. Наглашено је да је од пресудне важности да се што већи број људи вакцинише, јер једино масовна имунизација може спречити даље ширење вируса.

У лесковачкој ковид болници тренутно је на лечењу 113 особа. У последња 24 часа примљено је седам, а отпуштено 11 пацијената. На респиратору је шест особа, од којих су четири интубиране. Терапију кисеоником прима 65 особа, а смртних исхода, у поменутом периоду, није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)