СЕДАМДЕСЕТО ОДЛИЧЈЕ ЂОРЂУ ПЕРИЋУ: Млади виртуоз хармонике завршио успешну годину са два злата из Граца

В.Митрић

31. 12. 2020. у 10:47

СЕДАМДЕСЕТО ОДЛИЧЈЕ ЂОРЂУ ПЕРИЋУ: Млади виртуоз хармонике завршио успешну годину са два злата из Граца

Фото: В. Митрић

НА ШЕСТОМ интернационалном фестивалу "Аккордеонфест" у аустријском Грацу, десетогодишњи Ђорђе Перић освојио је нова златна одличја и тиме завршио успешно ову годину.

"Акрфеонфест" се ове године, по први пут одржао у онлајн формату на ком су наступили учесници из Русије, Украјине, Шведске, Бугарске, Румуније, Хрватске,  Србије, БиХ и Аустрије.

Такмичаре је оцењивао жири у саставу, Јури Шишкин  из Русије, Виктор Ромањко из Русије, Владимир Мурза из Украјине, Диана Станвеца из Бугарске и Данијела Ракић из Србије.

Млађани Перић је, до сада, освојио 70 награда широм света. У Грацу је постао лауреат у својој узрасној категорији, као и у категорији камерне музике.

-Радујем се сваком новом успјеху, а посебно су ми драге ове награде из Аустрије, јер сам ову годину завршио са својом седамдесетом освојеном наградом. Свака нова награда је за мене додатна мотивација да будем још бољи - рекао је Ђорђе за „Новости“. Надам се да ће се такмичења од следеће године одрзавати уживо на концертним сценама пред публиком и да ћу имати прилику поново да путује широм Европе и да се дружим са другарима са такмичења.

Организатори фестивала су Удружење уметника "Артист" и Одељење за културу града Грац.

Директор фестивала Славиша Перић захвалио се свим такмичарима, што су и у овим ванредним околностима успели да пошаљу своје снимке и учествују на овом такмичењу.

Перић је честитао свим такмичарима на оствареним резултатима, захвалио се свим члановима жирија, а посебну захвалност изразио Одељењу за културу града Грац, који све ове године подржава ову културну манифестацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)