КАМЕРЕ СНИМАЈУ ПРЕКРШАЈЕ: Постављен видео надзор на важној суботичкој раскрсници

Ј.Л.

30. 11. 2020. у 16:52

КАМЕРЕ СНИМАЈУ ПРЕКРШАЈЕ: Постављен видео надзор на важној суботичкој раскрсници

Фото: Ј.Л.

У СУБОТИЦИ је пуштен у рад систем видео-надзора на две локације: на раскрсници улица Максима Горког и Браће Радић и раскрсници улица Максима Горког и Штросмајерове.

За ову инвестицију, реализовану у оквиру пројекта „Набавка опреме за видео-надзор на саобраћајницама града Суботице“ из градског буџета је обезбеђено 9,3 милиона динара.

Видео-надзор инсталиран је са циљем да се и у Суботици успостави централизација и аутоматизација целокупног процеса обраде, документовања и слања саобраћајних прекршаја прикупљених употребом система за препознавање регистарских таблица и аутоматску детекцију саобраћајних прекршаја моторних возила у Републици Србији.

- Радарска јединица даје податак у посматраној зони надзора. У случају проласка кроз црвено светло контролисаног возила, амбијентална камера аутоматски снима контролисано возило. Камера снима фотографије, које се користе за аутоматско препознавање регистарских ознака возила у свим временским условима – објашњавају у градском Секретаријату за комуналне послове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)